Ми у Facebook
02.03.2024, 15:00

Помер секретар Рівненської єпархії ПЦУ Сергій Лучанін

На 66 році життя, помер багаторічний секретар Рівненської єпархії Православної Церкви України, благочинний Свято-Воскресенського собору міста Рівного протоієрей Сергій Лучанін.
Про це повідомили на сторінці Рівненської єпархії Православної церкви України.

Чин похорону протоієрея Сергія Лучаніна відбудеться у Свято-Воскресенському соборі Рівного. Тіло протоієрея прибуде 3 березня 2024 року о 16:00, де відбудуться літія та читання Євангелії.

Похоронна літургія та чин прощання заплановані на 4 березня о 8:00.

Протоієрей Сергій Лучанін, народився 04 квітня 1958 року в м. Нова Каховка, Херсонська область, був видатним духовним та громадським діячем. Здобувши вищу освіту в інженерії водного господарства, він віддав своє серце служінню Церкві.

У 1992 році був рукоположений в сан священника та призначений настоятелем Свято-Преображенської парафії у селі Олександрія Рівненського району.

У 2008 році Указом керуючого Рівненської єпархії Євсевія, Митрополита Рівненського і Острозького призначений канцлером Рівненської єпархії УПЦ Київського Патріархату. Цей послух виконував до дня смерті.

Протоієрей Сергій продовжував навчання та вдосконалення в духовних семінаріях та академіях. Одержав освітньо-кваліфікаційний рівень "Магістр релігієзнавства" у Національному університету "Острозька Академія". У 2013 році також здобув науковий ступінь кандидата історичних наук.

В липні 2014 його перевели з парафії с. Олександрія в штат духовенства Свято-Воскресенського кафедрального собору Рівного.

Також мав і політичну діяльність у своїй біографії:

2006-2010 – депутат Рівненської районної ради.
2010-2015 рр. – депутат Рівненської обласної ради.

"Достойна і світла Людина покинула нас. Багато рівнян пам'ятатимуть Ваше достойне служіння Господу. Спочивайте з миром, Отче", - пише Галина Кульчинська у Фейсбук.

Редакція видання ОГО приносить найщиріші співчуття по втраті рідним та близьким.





На правах реклами