15.03.2024, 10:20
Смакота для всієї сім'ї: готуємо чебуреки з м'ясом
Пропонуємо вам дуже простий рецепт чебуреків з доступних інгредієнтів.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно – 2 склянки
- Рослинне масло – 1 ст. л.
- Окріп – 1 стакан
- Сіль – 1/2 ч. л.
Для начинки:
- Фарш (свинячий, яловичий) – 0,5 кг
- Вода – 100 мл
- Цибуля – 3-4 шт.
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
1. Борошно заздалегідь просіваємо і всипаємо до нього сіль, трохи перемішуємо. Потім вливаємо олію, крутий окріп і починаємо замішувати тісто. На перших етапах це треба робити виделкою, щоб не обпектися.
2. Спочатку вимішуємо в мисці, а після цього присипаємо стіл борошном і викладаємо заготовку на нього. Місимо тісто протягом 5-7 хвилин, після чого прибираємо в харчову плівку відпочивати на 30 хвилин.
Заготівля в кінцевому підсумку не повинна вийти дуже туга, її структура повинна бути пружною.
3. Тим часом займемося начинкою. Нам необхідно змішати всі інгредієнти разом. Цибуля перебити в блендері або дрібно нарізати і відправити до фаршу. Потім влити воду, посолити, поперчити і вимішати до однорідності. У результаті повинна вийти більш-менш рідка начинка.
4. Коли тісто відпочило, дістаємо його з плівки. Нарізаємо із загальної кількості шматочки по 50 г, після беремо 1 і розкачуємо в тонкий пласт (1-2 мм). Тільки обов’язково змастіть поверхню столу і сам шматочок рослинним маслом, щоб нічого не прилипало.
5. На середину коржа викладаємо столову ложку начинки і розподіляємо її по центру, тільки не змащуючи краю. Потім складаємо пласт навпіл і ретельно скріплюємо, просто натискаючи на тісто пальцями. В кінці проходимося ножем по краях, відрізаючи зайві частини тіста.
6. Заздалегідь розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Тепер беремо приготований напівфабрикат і відправляємо його в розпечене масло. Обсмажуємо блюдо з двох сторін до рум’яної скоринки. Тільки намагайтеся не пересмажувати чебурек, інакше він може лопнути і витече весь сік, а це сама смакота.
Готову страву викладаємо на тарілку і даємо зовсім трохи охолонути.
Смачного!
Для тіста:
- Борошно – 2 склянки
- Рослинне масло – 1 ст. л.
- Окріп – 1 стакан
- Сіль – 1/2 ч. л.
Для начинки:
- Фарш (свинячий, яловичий) – 0,5 кг
- Вода – 100 мл
- Цибуля – 3-4 шт.
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
1. Борошно заздалегідь просіваємо і всипаємо до нього сіль, трохи перемішуємо. Потім вливаємо олію, крутий окріп і починаємо замішувати тісто. На перших етапах це треба робити виделкою, щоб не обпектися.
2. Спочатку вимішуємо в мисці, а після цього присипаємо стіл борошном і викладаємо заготовку на нього. Місимо тісто протягом 5-7 хвилин, після чого прибираємо в харчову плівку відпочивати на 30 хвилин.
Заготівля в кінцевому підсумку не повинна вийти дуже туга, її структура повинна бути пружною.
3. Тим часом займемося начинкою. Нам необхідно змішати всі інгредієнти разом. Цибуля перебити в блендері або дрібно нарізати і відправити до фаршу. Потім влити воду, посолити, поперчити і вимішати до однорідності. У результаті повинна вийти більш-менш рідка начинка.
4. Коли тісто відпочило, дістаємо його з плівки. Нарізаємо із загальної кількості шматочки по 50 г, після беремо 1 і розкачуємо в тонкий пласт (1-2 мм). Тільки обов’язково змастіть поверхню столу і сам шматочок рослинним маслом, щоб нічого не прилипало.
5. На середину коржа викладаємо столову ложку начинки і розподіляємо її по центру, тільки не змащуючи краю. Потім складаємо пласт навпіл і ретельно скріплюємо, просто натискаючи на тісто пальцями. В кінці проходимося ножем по краях, відрізаючи зайві частини тіста.
6. Заздалегідь розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Тепер беремо приготований напівфабрикат і відправляємо його в розпечене масло. Обсмажуємо блюдо з двох сторін до рум’яної скоринки. Тільки намагайтеся не пересмажувати чебурек, інакше він може лопнути і витече весь сік, а це сама смакота.
Готову страву викладаємо на тарілку і даємо зовсім трохи охолонути.
Смачного!
![](/images/bnr/happy-650-90.jpg)
Категорія: Новини > Життя
Автор: Ольга НауменкоПереглядів: 1621Інші статті рубрики:
У Рівному попрощаються із лікарем-хірургом
![](/images/articles/2/small/1739784172.jpg)
Пішов із життя завідувач відділення хірургії КНП «Міська лікарня №2» РМР Андрій Володимирович Дягель.
переглядів: 559
Помер відомий рівненський викладач, артист і драматург
![](/images/articles/2/small/1739779398.png)
Пішов у засвіти яскравий представник української інтелігенції Олексій зворотній.
переглядів: 403
У Рівному можна буде щепитися біля супермаркету
![](/images/articles/2/small/1739734146.jpg)
Фахівці гарантують конфіденційність під час роботи з населенням.
переглядів: 217
Хто святкує день ангела 17 лютого?
![](/images/articles/2/small/1739728207.jpg)
За новим церковним календарем 17 лютого віряни вшановують пам’ять святого великомученика Теодора (Феодора) Тирона.
переглядів: 286
Відомий український поет і прозаїк опублікував потужний вірш
![](/images/articles/2/small/1671738078.jpg)
Поет, прозаїк та журналіст Василь Зима поділився з читачами своїм новим твором.
переглядів: 355