Смакота для всієї сім'ї: готуємо чебуреки з м'ясом
Для тіста:
- Борошно – 2 склянки
- Рослинне масло – 1 ст. л.
- Окріп – 1 стакан
- Сіль – 1/2 ч. л.
Для начинки:
- Фарш (свинячий, яловичий) – 0,5 кг
- Вода – 100 мл
- Цибуля – 3-4 шт.
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
1. Борошно заздалегідь просіваємо і всипаємо до нього сіль, трохи перемішуємо. Потім вливаємо олію, крутий окріп і починаємо замішувати тісто. На перших етапах це треба робити виделкою, щоб не обпектися.
2. Спочатку вимішуємо в мисці, а після цього присипаємо стіл борошном і викладаємо заготовку на нього. Місимо тісто протягом 5-7 хвилин, після чого прибираємо в харчову плівку відпочивати на 30 хвилин.
Заготівля в кінцевому підсумку не повинна вийти дуже туга, її структура повинна бути пружною.
3. Тим часом займемося начинкою. Нам необхідно змішати всі інгредієнти разом. Цибуля перебити в блендері або дрібно нарізати і відправити до фаршу. Потім влити воду, посолити, поперчити і вимішати до однорідності. У результаті повинна вийти більш-менш рідка начинка.
4. Коли тісто відпочило, дістаємо його з плівки. Нарізаємо із загальної кількості шматочки по 50 г, після беремо 1 і розкачуємо в тонкий пласт (1-2 мм). Тільки обов’язково змастіть поверхню столу і сам шматочок рослинним маслом, щоб нічого не прилипало.
5. На середину коржа викладаємо столову ложку начинки і розподіляємо її по центру, тільки не змащуючи краю. Потім складаємо пласт навпіл і ретельно скріплюємо, просто натискаючи на тісто пальцями. В кінці проходимося ножем по краях, відрізаючи зайві частини тіста.
6. Заздалегідь розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Тепер беремо приготований напівфабрикат і відправляємо його в розпечене масло. Обсмажуємо блюдо з двох сторін до рум’яної скоринки. Тільки намагайтеся не пересмажувати чебурек, інакше він може лопнути і витече весь сік, а це сама смакота.
Готову страву викладаємо на тарілку і даємо зовсім трохи охолонути.
Смачного!

Армрестлер з Рівненщини став чемпіоном України

Працівник Хмельницької атомної електростанції та титулований армрестлер Олег Жох здобув золото на Чемпіонаті України, що відбувся 9–11 квітня у Львові. У змаганнях на ліву руку він став переможцем у складі команди Рівненської області.
переглядів: 24
Мешканець Рівненщини розказав, як йому пересадили серце

45-річний Олександр із Рівненщини — один із тих, хто на власному прикладі доводить: трансплантація серця в Україні — не фантастика, а реальна медична практика, яка рятує життя.
переглядів: 83
В Україні запустили застосунок для турботи про себе та покращення ментального стану дорослих та дітей

Застосунок «Моментал» створено в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я за ініціативою Олени Зеленської «Ти як?» у співпраці ЮНІСЕФ в Україні.
переглядів: 83
У Рівному відкривають сезон у Парку Шевченка

У четвер, 17 квітня, в Рівному офіційно стартує новий сезон у Парку імені Тараса Шевченка. Розпочнеться він із відкриття «Парку ліхтарів Рівне» — тематичного простору ілюмінацій та масштабних світлових інсталяцій, висота яких сягає семи метрів.
переглядів: 215
Чи обов'язково влаштовувати прибирання у Чистий четвер?

Існує традиція добряче прибрати свою домівку у Великий Четвер. Саме тому в народі його і називають "Чистим". Однак, чи має це якийсь релігійний аспект.
переглядів: 1201