Ми у Facebook
20.03.2024, 08:50

Захист дітей на Рівненщині: нові «зелені» кімнати відкриють на півночі області

На Рівненщині впроваджується програма створення "зелених" кімнат для дітей, які стали свідками чи жертвами насильства, щоб забезпечити спокійну та довірчу атмосферу для спілкування з психологами та медичним персоналом та оперативного реагування на подібні випадки.

На Рівненщині розширюється мережа "зелених" кімнат для роботи з постраждалими дітьми, які стали свідками чи жертвами насильства, де їх можна опитати без стресу та у спокійній атмосфері.

Такі кімнати вже діють у Рівному, Сарнах та Острозі, а планують їхнє створення у північних районах, де зафіксовано найбільшу кількість випадків насильства над дітьми.

Громадам презентували рекомендований план створення «зелених» кімнат.
У ОДА зазначили, що реалізація цієї ініціативи не вимагає великих витрат з боку громади. Зокрема, «зелені» кімнати можна облаштувати у приміщеннях Центрів життєстійкості або служб допомоги постраждалим від домашнього насильства.

Створення "зелених" кімнат передбачає два суміжні приміщення - одне для ігрового залу, де працюватимуть психолог чи медик, інше - для спостереження, де перебуватимуть слідчий та інші працівники поліції, розділені дзеркальним склом, щоб дитина не бачила правоохоронців.

У таких місцях створені всі умови для того, щоб дитина могла вільно розмовляти та довіритися дорослим, надаючи можливість оперативно знайти кривдника.

Нагадаємо, що Мінцифра, Кіберполіція та «Магнолія» об’єдналися для боротьби з сексуальним насильством над дітьми: запущено портал повідомлень





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини