Ми у Facebook
23.03.2024, 14:30

Незаконно куплену земельну ділянку на Сарненщині площею більше 1 Га повернуть громаді

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури оголосила, що незаконно придбану ділянку на Сарненщині, оціненою в понад 28 мільйонів гривень, буде повернуто громаді.
За інформацією прокуратури, у 2021 році сільська рада передала цю ділянку в оренду фізичній особі-підприємцю на п'ять років без будь-яких об'єктів нерухомості на ній. Однак у 2023 році жінка придбала землю за межами конкурентних засад, представивши інформацію про наявність недобудованого автомобільного центру на орендованій землі.

Після ретельного розгляду виявилося, що на ділянці фактично лише залитий фундамент, а ступінь готовності об'єкта будівництва становить лише 6%. Відтак, підприємиця не мала жодного пріоритетного права на викуп ділянки без проведення земельних торгів.

У результаті рішенням господарського суду Рівненської області було задоволено позов прокуратури в інтересах держави щодо визнання недійсним договору купівлі-продажу та витребування в комунальну власність земельної ділянки площею трохи більше 1 гектара і вартістю понад 28 мільйонів гривень.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ