Ми у Facebook
26.03.2024, 12:47

Депутату обласної ради, який нажив незаконно статки, продовжили обмеження в пересуванні

Вищий антикорупційний суд прийняв рішення продовжити на два місяці обов'язки, покладені на депутата Рівненської обласної ради від партії «Сила і честь», Віталія Суховича, якого підозрюють у незаконному збагаченні.

Таке рішення 21 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Раніше антикорупційний суд вже продовжував арешт Суховичу до 17 березня, але зменшив заставу.

Після внесення застави він був звільнений під певними умовами:

- з'являтися за кожним викликом, не залишати міста Рівне, Рівненської області, Луцька, Волинської області, а також Києва та Київської області без дозволу;
- утримуватися від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні;
- повідомляти слідчого, прокурора чи суд про будь-які зміни місця проживання;
- здача закордонних паспортів та носіння електронного браслета.

Прокурор САП подав прохання продовжити ці обов'язки.

«Клопотання прокурора САП про зміну та продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Суховича – ред.) у зв'язку із застосуванням запобіжного заходу, у кримінальному провадженні – задовольнити частково. Змінити та продовжити строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного, згідно з ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 18 січня 2024 року на два місяці», – йдеться в рішенні.

До цього Державне бюро розслідувань виявило неправомірне збагачення депутата. Під час обшуків в його майні знайшли понад 4 млн доларів у різних валютах. Також відомо про три розкішні автомобілі «AUDI Q8», MERCEDES-BENZ GLE 350E, BMW X5, коштовності, дорогі годинники елітної марки Patek Philippe, золоті монети, зливки золота та інше.

Нагадаємо, що раніше Суд вирішив утримати під вартою депутата Рівненської обласної ради, але потім відпусти під заставу.





На правах реклами