Ми у Facebook
04.04.2024, 08:12

Сільське господарство на Рівненщині: Державна підтримка для аграріїв

Діють різноманітні програми державної підтримки, які активно сприяють розвитку сільського господарства на території Рівненщини. Від доступних кредитів до грантів для садівництва та тепличних господарств - ви дізнаєтеся про всі можливості для аграріїв у нашому матеріалі
Розгляньмо програми, які зараз активно працюють на користь сільського господарства в нашому регіоні. Про це інформують у Рівненській ОДА.

Перш за все, варто згадати про Державну програму "Доступні кредити 5-7-9". Ця програма дозволяє аграріям отримати кредити до 90 млн грн за низькими процентними ставками. І ці кошти вже допомогли більше десятка господарств отримати підтримку, на суму понад 290 млн грн.

Крім цього, аграрії, які обробляють 500 га землі й менше, можуть скористатися Фондом часткового гарантування кредитів. Цей фонд надає гарантії на кредити, що дозволяє отримати додаткову фінансову підтримку.

Також варто відзначити грантові програми для розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства, а також для створення або розвитку теплиць. Ці програми дозволяють отримати фінансову підтримку до 10 млн грн.

Ще діє грантова програма для створення або розвитку теплиць (до 7 млн грн).

Відновлюється державне фінансування за програмою компенсації до 25% вартості придбаної вітчизняної агротехніки.

За детальною інформацією звертайтеся в Департамент агропромислового розвитку Рівненської ОДА (0362 62-32-18, agroprom@rv.gov.ua).

Читайте також: Аграріям Рівненщини можуть виплатити компенсацію за купівлю сільськогосподарської техніки





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ