Ми у Facebook
09.04.2024, 19:30

Група оленів, врятованих від кривдника з Рівненщини, пройшла перший етап реабілітації

У Київському зоопарку розпочали процес реабілітації восьми плямистих оленів, яких поліція врятувала від нелегального продажу.
За словами працівників зоопарку, в даний час олені відновлюються від отриманих травм, як фізичних, так і психологічних. Їм вже починає покращуватися апетит, повідомлено у соцмережах.

"Ми з радістю повідомляємо, що група плямистих оленів, яких врятували минулого тижня, успішно пройшла першу етап реабілітації і тепер знаходиться у лікувально-реабілітаційному вольєрі у Київському зоопарку", - повідомили доглядачі.

На початку олені відмовлялися від їжі та води, але завдяки старанням зоологів і ветеринарів вони почали відновлювати апетит.

Сьогодні раціон оленів включає в себе сіно, гілки та фрукти, такі як яблука та морква. Кожен олень споживає близько 10 кілограмів їжі і випиває 5-6 літрів води на день.

Врятовані тварини мешкають у відкритому вольєрі з кущами та деревами, поруч з іншими оленями. Для них облаштовані спеціальні навіси і місця для відпочинку.

Після повного відновлення оленів планується їх реабілітація у заповіднику.

"Ми робимо все можливе, щоб допомогти цим бідолахам, яких знущалися торговці "живим товаром". Це тривалий і складний процес, і ми закликаємо всіх підтримати цих прекрасних створінь на шляху до одужання", - закликали працівники зоопарку.

Нагадаємо, що 3 квітня поліція Києва зупинила чоловіка, який незаконно перевозив 9 оленів у тісному мікроавтобусі. Один з оленів загинув, а інших взяли під опіку столичного зоопарку. Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за жорстоке поводження з тваринами.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ