Ми у Facebook
16.04.2024, 11:10

Коли потрібно буде повторно проходити ВЛК

Заступник міністра оборони, Іван Гаврилюк, повідомив, що особам, які раніше були визнані обмежено придатними до військової служби, необхідно буде пройти ВЛК знову. Цей процес може розпочатися вже навесні.
Відповідно до недавно прийнятого закону, статус "обмежено придатний" був скасований, і тепер ВЛК може визначити осіб лише як "придатних" або "не придатних" до військової служби.

Закон передбачає, що ті, хто раніше отримав статус "обмежено придатний", повинні пройти повторну ВЛК протягом 9 місяців. Однак для цього необхідно, щоб уряд схвалив новий перелік діагнозів, які регулюють цю ситуацію.

Із середини травня планується розпочати перегляд придатності до служби для тих осіб, які раніше були визнані обмежено придатними. Зміни до 402 наказу Міністерства оборони, що стосуються цього питання, знаходяться на етапі узгодження.

Також недавно стало відомо, що можуть бути введені нові статуси, замість "обмежено придатного". Пропоновані зміни передбачають п'ять категорій, від "непридатний до військової служби з виключенням з військового обліку" до "придатний до служби у військових частинах забезпечення, ТЦП та СП, вищих військових навчальних закладах та установах".

Однак питання про включення цих змін до нового наказу щодо ВЛК залишається відкритим.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ