18.04.2024, 09:40
Найпоширеніші помилки, які ви допускаєте у випіканні пасок
Паска - головна прикраса Великоднього столу, але щоб вона вийшла рівною, красивою та смачною потрібно постаратися. У цій статті ми розповімо про три найпоширеніші помилки, які допускають господині при приготуванні пасок.
1. Підгорівший верх або низ паски.
Якщо спекти паску в електричній духовці, то верх та низ може підгоріти. Основна помилка полягає в тому, що духовка недостатньо розігріта.
Необхідна температура - 170°С. Можна використовувати вершкове або топлене масло разом з пергаментом, це захистить паску від пригорання. Якщо ви знаєте, що у вашій духовці завжди підгоряє "верх", тоді температуру потрібно трохи знизити, а саму паску накрити пергаментним папером.
2. Паска не підіймається і сира всередині.
Найкраще, коли тісто готується в теплому приміщенні, а всі складові мають приблизно однакову температуру. Коли тісто стане підходити, його потрібно оберігати від будь-яких впливів. Легкий протяг, шум або навіть гучний сплеск можуть привести до того, що тісто "сяде".
А якщо додати в тісто для пасок надто багато родзинок, то воно вийде важким і не підніметься. Зростає ймовірність того, що паска не пропечеться всередині.
3. Глазур не застигає.
Часто білкова глазур на пасці може погано застигнути. Цього можна уникнути, якщо в процесі приготування домогтися того, щоб глазур була щільною і густою. Щоб глазур застигла добре, краще намазувати паску, поки вона ще гаряча.
Якщо спекти паску в електричній духовці, то верх та низ може підгоріти. Основна помилка полягає в тому, що духовка недостатньо розігріта.
Необхідна температура - 170°С. Можна використовувати вершкове або топлене масло разом з пергаментом, це захистить паску від пригорання. Якщо ви знаєте, що у вашій духовці завжди підгоряє "верх", тоді температуру потрібно трохи знизити, а саму паску накрити пергаментним папером.
2. Паска не підіймається і сира всередині.
Найкраще, коли тісто готується в теплому приміщенні, а всі складові мають приблизно однакову температуру. Коли тісто стане підходити, його потрібно оберігати від будь-яких впливів. Легкий протяг, шум або навіть гучний сплеск можуть привести до того, що тісто "сяде".
А якщо додати в тісто для пасок надто багато родзинок, то воно вийде важким і не підніметься. Зростає ймовірність того, що паска не пропечеться всередині.
3. Глазур не застигає.
Часто білкова глазур на пасці може погано застигнути. Цього можна уникнути, якщо в процесі приготування домогтися того, щоб глазур була щільною і густою. Щоб глазур застигла добре, краще намазувати паску, поки вона ще гаряча.
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Ольга Науменко Переглядів: 1488Інші статті рубрики:
Левів можуть ошукати: астропрогноз на 12 грудня
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на завтра.
переглядів: 147
Сім'я проситиме добавки: простий рецепт ситного супу
Неймовірно смачний суп, який повинен спробувати кожен.
переглядів: 1243
Чим небезпечна штучна ялинка: "за" та "проти" довговічної красуні
Напередодні зимових свят перед нами постає складне питання: яку ж ялинку вибрати? Багато людей впевнені у тому, що найкращий варіант - штучна. Але чи безпечна вона?
переглядів: 189
У кого завтра у Рівному не буде світла
Графіки відключення світла на середу, 11 грудня.
переглядів: 972
"Шахтар" vs "Баварія": де і коли дивитися матч Ліги чемпіонів 2024/25
Донецький "Шахтар" у рамках шостого туру групового етапу Ліги чемпіонів сезону 2024/25 проведе матч проти мюнхенської "Баварії". Гра відбудеться 10 грудня на "Арені Ауф Шальке" в Гельзенкірхені й розпочнеться о 22:00 за київським часом.
переглядів: 384