Ми у Facebook
20.04.2024, 19:14

Солдата з Рівненщини нагородили медаллю "Хрест Сухопутних військ"

Солдата Олександра Рижика з Рівненщини, учасника окремого штурмового батальйону Сухопутних військ Збройних Сил України, відзначили медаллю "Хрест Сухопутних військ" Міністерства оборони України.
З лютого 2022 року і до наших днів Олександр бере участь у відбитті збройної агресії російської федерації. З кінця березня 2024 року, перебуваючи на передових позиціях у Донецькій області, він особисто брав участь в оборонних діях свого підрозділу.

Одного дня ворожа диверсійно-розвідувальна група близько 12 осіб атакувала позиції підрозділу нашого Олександра.

Не злякавшись, він разом з двома побратимами зайняв вигідні позиції та відкрив кулеметний вогонь, знищуючи окупантів. Здійснюючи переміщення між позиціями, він змусив ворога відступити на невигідні позиції, де, потому, наші Захисники їх знищили. В результаті бою було знищено 8 ворожих солдатів, 3 з них ліквідував сам солдат Рижик.

Однак, під час одного з ворожих мінометних обстрілів нашого Захисника та його побратима було поранено. Надавши собі та побратиму першу допомогу, солдат Рижик продовжив самотужки утримувати позицію, доки не прибула допомога та не була організована евакуація.

Мужність та самовідданість солдата Рижика Олександра забезпечили виконання поставлених завдань та оборону опорного пункту.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ