Ми у Facebook
07.05.2024, 08:00

Побиття тварин на Оствиці: Що загрожує нападникам

У Рівному в парку історичної реконструкції "Городище Оствиця" двоє чоловіків били колодою барана Босю. Їх зафіксували камери відеоспостереження, відео оприлюднили у Facebook 1 травня.
Поліцейські розшукали тих, хто фігурує у ролику. Це жителі Рівненської і Тернопільської областей.

Керівник клубу історичної реконструкції "Оствиця" Юрій Ойцюсь розповів про інцидент, який стався у парку 1 травня:

"Вони думали, що розважаються, знущалися з тварин, зараз вони кажуть, що розважалися й тваринам це подобалося. Там видно, що це була неадекватна поведінка, хотіли вхопити нутрію за хвоста і кинути у воду й знімали все це на відео. Люди розказали нам, що нутрії злякалися і втекли".

За його словами, це вперше такий випадок з побиттям тварин на Оствиці:

"Інші дрібні хуліганства намагаємося вирішувати самі. Знаходимо порушників, вирішуємо питання і вони відпрацьовують".

Він повідомив, що баран Бося, якого били колодою, почувається добре.

"До вечора 2 травня чоловіків вже знайшли. Підтримка людей дала своє, люди розповсюдили відео по соцмережах".



Пресофіцерка поліції в Рівненській області Катерина Загурська зазначила, що повідомлення про інцидент на "Оствиці" отримали 2 травня. Інспектори ювенальної превенції встановили правопорушників — ними виявилися 20-річний чоловік із Сарненського району та 19-річний житель Тернопільщини. Нині вони живуть в Рівному.

"Хлопці пояснили, що не мали наміру кривдити тварин, а коли побачили відео в соцмережах — звернулись до адміністрації парку. Втім, там повідомили, що вже написали заяву в поліцію. Тим часом на їхній слід вийшли і правоохоронці — встановили та поспілкувалися з їхніми знайомими. Тож наступного дня порушники самостійно прийшли у поліцію", — розповіла Катерина Загурська.



Санкція статті передбачає штраф від 51 до 119 гривень, громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням 20% заробітку, адміністративний арешт на строк до 15 діб.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ