Ми у Facebook
07.05.2024, 21:30

Якими будуть виплати для переселенців в Україні з 1 травня

У травні 2024 року продовжуються виплати ВПО, які були призначені автоматично для певних категорій громадян, а для інших потрібно подавати заяви на їхнє продовження.
Автоматично виплати ВПО продовжаться для тих, хто не може працювати, доглядає за дітьми, тяжкохворими чи особами з інвалідністю, а також тих, хто має низькі або взагалі відсутні доходи.

Ті переселенці, які подали заяви на перепризначення виплат до 30 квітня, отримають гроші з урахуванням березня. У разі подання заяви у травні, виплати ВПО будуть призначені від місяця подання заяви.

Виплати ВПО дозволені, якщо дохід на одного отримувача в родині менший за 9444 гривні. Це стосується громадян віком від 55 років, осіб, які доглядають за дітьми до трьох або шести років, родин з дітьми до 23 років, осіб з інвалідністю III групи, тих, хто надає соціальні послуги на непрофесійній основі та сімей пенсіонерів.

З квітня довідки ВПО можна отримати через застосунок "Дія". Заяву можна подати за себе, чоловіка чи дружину, дітей.

Для оформлення довідки потрібно вказати адресу поточного місця проживання та підтвердити геолокацію в розділі "Сервіси", обрати картковий рахунок у банку та вказати контактні дані у разі потреби в медичному обслуговуванні, освіті чи гуманітарній допомозі. Після оформлення довідка з'явиться у застосунку "Дія", а кошти будуть надходити на рахунок всіх членів сім'ї.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ