Ми у Facebook
10.05.2024, 08:34

Усе про сьогоднішній день: прикмети та заборони

Фото: Unsplash

Сьогодні, 10 травня, світ святкує Всесвітній день господарювання та вшановує пам'ять апостола Симона, одного з дванадцяти апостолів Ісуса Христа. До Нового року залишилося 235 днів.807-й день війни в Україні.
Свято апостола Симона відзначається у церковному календарі як день його пам'яті. Симон Зилот, відомий також як Симон Кананит, народився у місті Кана Галилейського та відзначався ревностю до іудейського закону. Він був свідком першого дива Ісуса – перетворення води на вино на весіллі в Кані Галилейській та був присутній на день П’ятидесятниці, коли отримав дар Святого Духа разом з іншими апостолами.

Святий апостол Симон проповідував в різних країнах, а за легендою, помер мученицькою смертю на Чорноморському узбережжі Кавказу. Традиційно в цей день не рекомендується працювати в землі, сваритися чи вживати алкогольні напої. Серед прикмет цього дня було звернення до природи, коли птахи співають до світанку – передбачалось дощове погодище, а лопаючи сережки на березі, вважали, що настав час садити хліб.

Також цього дня знахарі та знахарки вирушали до лісу збирати лікарські трави, вважаючи цей день особливо вдалим для таких практик.

Про це повідомляє ТСН, tsn.ua.





На правах реклами