Ми у Facebook
11.05.2024, 22:00

У Рівненській області судитимуть чоловіка, який повідомив про фейкове замінування

У суді на Рівненщині з'явиться на лаві підсудних 43-річний чоловік, якого звинувачують у фейковому повідомленні про замінування.
Цю інформацію надає офіційний представник прокуратури Рівненщини.

За результатами розслідування встановлено, що 14 квітня поточного року підсудний намагався викликати паніку, надавши поліції неправдиву інформацію про замінування кафе у Здолбунові з наслідком вибуху. Проте, після прибуття екстрених служб, така загроза не підтвердилась, але спровокувала зайве витрачання часу та ресурсів.

Підозрюваного ідентифікували як мешканця Здолбунова віком 43 роки. Проводиться ретельне слідство для встановлення всіх обставин цього правопорушення, а також розглядається питання про застосування запобіжного заходу.

Зазначається, що кожного, хто поширює хибну інформацію про замінування, будуть перевіряти на можливі зв'язки з іноземними спецслужбами. Прокуратура закликає усіх утримуватися від подібних дій, особливо в умовах загрози ззовні.

Згідно з законодавством, за такі дії може бути накладено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 2 до 6 років. Проте, відзначається, що до винуватця залишається презумпція невинності до того часу, поки його вина не буде доведена у суді.





На правах реклами