Ми у Facebook
19.05.2024, 08:05

Сьогодні свято усіх жінок-християнок

Сьогодні, 19 травня, православні вшановують жінок-мироносиць. Цей день Церква також присвячує всім жінкам-християнкам, наголошуючи на їхній особливій ролі в сім'ї та суспільстві.
Мироносиці були звичайними жінками, які не мали ні знатного походження, ні особливої освіти, ні великих статків. Вони супроводжували Ісуса Христа та Його учнів під час подорожей, допомагаючи їм у повсякденних потребах. Вони йшли за Христом і щиро співстраждали з Ним під час Його хресних мук. Після розп'яття Спасителя вони першими поспішили до гробу Господнього, щоб помазати Його тіло миром. Врешті-решт, саме їм було дано першими дізнатися про Воскресіння Спасителя та повідомити цю благу звістку людям.

Про це йдеться на офіційній сторінці ПЦУ у мережі Фейсбук.

"Відданість, смиренність, щирість, любов, повага і безкорисливе служіння – це риси, яких маємо навчатися і ми, невідступно слідуючи за Христом за прикладом святих жінок-мироносиць. Нехай Боже слово надихає нас на цьому шляху. Молімося до Бога, будьмо єдиними у благих прагненнях, думках та справах – у цьому Церква завжди з вами", - йдеться у повідомленні.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ