19.05.2024, 19:30
Що приготувати на вечерю: прості та швидкі рецепти
Ці прості та швидкі рецепти допоможуть вам насолоджуватися смачною вечерею, не витрачаючи багато часу на приготування. Смачного!
Іноді після довгого робочого дня виникає питання: що швидко та смачно приготувати на вечерю? Хочеться, щоб страва була не тільки легкою у приготуванні, але й корисною. Ось кілька ідей для швидких та смачних вечерь, які не потребують багато часу та зусиль.
Інгредієнти:
Куряче філе – 200 г
Авокадо – 1 шт.
Помідори черрі – 200 г
Листя салату – 100 г
Оливкова олія – 2 ст. ложки
Лимонний сік – 1 ст. ложка
Сіль та перець – за смаком
Приготування:
Відваріть або обсмажте куряче філе до готовності. Дайте йому трохи охолонути і наріжте кубиками.
Авокадо очистіть, видаліть кісточку і наріжте шматочками.
Помідори черрі розріжте навпіл.
Змішайте всі інгредієнти у великій мисці, додайте листя салату.
Заправте оливковою олією, лимонним соком, сіллю та перцем. Добре перемішайте.
Інгредієнти:
Паста (спагеті або фетучіні) – 200 г
Часник – 4 зубчики
Оливкова олія – 4 ст. ложки
Перець чилі – за смаком
Сіль та чорний перець – за смаком
Петрушка – для прикраси
Приготування:
Відваріть пасту в підсоленій воді до стану аль денте.
Поки паста вариться, розігрійте оливкову олію на сковороді на середньому вогні.
Додайте дрібно нарізаний часник та перець чилі, обсмажуйте до золотистого кольору.
Злийте воду з пасти, зберігаючи трохи рідини.
Додайте пасту до сковороди з часником і оливковою олією. Перемішайте, додаючи трохи рідини від варіння, щоб страва була більш соковитою.
Приправте сіллю і перцем, прикрасьте дрібно нарізаною петрушкою перед подачею.
Інгредієнти:
Яйця – 4 шт.
Молоко – 50 мл
Болгарський перець – 1 шт.
Шпинат – 50 г
Цибуля – 1 шт.
Помідори – 2 шт.
Сіль і перець – за смаком
Рослинна олія – для смаження
Приготування:
Наріжте овочі: перець та цибулю кубиками, помідори шматочками, шпинат дрібно.
У великій мисці збийте яйця з молоком, сіллю та перцем.
Розігрійте сковороду з невеликою кількістю рослинної олії на середньому вогні.
Обсмажте цибулю та перець до м'якості.
Додайте шпинат і помідори, готуйте ще 2-3 хвилини.
Влийте яєчну суміш до овочів на сковороду. Готуйте, помішуючи, поки омлет не загусне.
Інгредієнти:
Молода картопля – 500 г
Часник – 3 зубчики
Свіжий розмарин – кілька гілочок
Оливкова олія – 3 ст. ложки
Сіль і перець – за смаком
Приготування:
Розігрійте духовку до 200°C.
Помийте і наріжте картоплю великими шматками.
Перекладіть картоплю в миску, додайте подрібнений часник, розмарин, оливкову олію, сіль і перець. Добре перемішайте.
Викладіть картоплю на деко в один шар.
Запікайте в розігрітій духовці протягом 25-30 хвилин до золотистого кольору.
Інгредієнти:
Хліб (тости) – 2 скибочки
Авокадо – 1 шт.
Яйця – 2 шт.
Лимонний сік – 1 ч. ложка
Сіль і перець – за смаком
Оцет – 1 ст. ложка
Приготування:
Обсмажте скибочки хліба в тостері або на сковороді.
Авокадо очистіть, видаліть кісточку і розімніть м'якоть виделкою. Додайте лимонний сік, сіль і перець.
Намажте авокадо на тости.
Закип'ятіть воду в каструлі, додайте оцет. Зменшіть вогонь до мінімуму.
Акуратно розбийте яйце у мисочку, потім обережно опустіть його у воду. Варіть 3-4 хвилини, потім вийміть шумівкою.
Покладіть яйце пашот на тост з авокадо. Приправте сіллю і перцем за бажанням.
1. Салат з куркою та авокадо
Інгредієнти:
Куряче філе – 200 г
Авокадо – 1 шт.
Помідори черрі – 200 г
Листя салату – 100 г
Оливкова олія – 2 ст. ложки
Лимонний сік – 1 ст. ложка
Сіль та перець – за смаком
Приготування:
Відваріть або обсмажте куряче філе до готовності. Дайте йому трохи охолонути і наріжте кубиками.
Авокадо очистіть, видаліть кісточку і наріжте шматочками.
Помідори черрі розріжте навпіл.
Змішайте всі інгредієнти у великій мисці, додайте листя салату.
Заправте оливковою олією, лимонним соком, сіллю та перцем. Добре перемішайте.
2. Паста з часником та оливковою олією
Інгредієнти:
Паста (спагеті або фетучіні) – 200 г
Часник – 4 зубчики
Оливкова олія – 4 ст. ложки
Перець чилі – за смаком
Сіль та чорний перець – за смаком
Петрушка – для прикраси
Приготування:
Відваріть пасту в підсоленій воді до стану аль денте.
Поки паста вариться, розігрійте оливкову олію на сковороді на середньому вогні.
Додайте дрібно нарізаний часник та перець чилі, обсмажуйте до золотистого кольору.
Злийте воду з пасти, зберігаючи трохи рідини.
Додайте пасту до сковороди з часником і оливковою олією. Перемішайте, додаючи трохи рідини від варіння, щоб страва була більш соковитою.
Приправте сіллю і перцем, прикрасьте дрібно нарізаною петрушкою перед подачею.
3. Омлет з овочами
Інгредієнти:
Яйця – 4 шт.
Молоко – 50 мл
Болгарський перець – 1 шт.
Шпинат – 50 г
Цибуля – 1 шт.
Помідори – 2 шт.
Сіль і перець – за смаком
Рослинна олія – для смаження
Приготування:
Наріжте овочі: перець та цибулю кубиками, помідори шматочками, шпинат дрібно.
У великій мисці збийте яйця з молоком, сіллю та перцем.
Розігрійте сковороду з невеликою кількістю рослинної олії на середньому вогні.
Обсмажте цибулю та перець до м'якості.
Додайте шпинат і помідори, готуйте ще 2-3 хвилини.
Влийте яєчну суміш до овочів на сковороду. Готуйте, помішуючи, поки омлет не загусне.
4. Картопля з розмарином
Інгредієнти:
Молода картопля – 500 г
Часник – 3 зубчики
Свіжий розмарин – кілька гілочок
Оливкова олія – 3 ст. ложки
Сіль і перець – за смаком
Приготування:
Розігрійте духовку до 200°C.
Помийте і наріжте картоплю великими шматками.
Перекладіть картоплю в миску, додайте подрібнений часник, розмарин, оливкову олію, сіль і перець. Добре перемішайте.
Викладіть картоплю на деко в один шар.
Запікайте в розігрітій духовці протягом 25-30 хвилин до золотистого кольору.
5. Тост з авокадо та яйцем пашот
Інгредієнти:
Хліб (тости) – 2 скибочки
Авокадо – 1 шт.
Яйця – 2 шт.
Лимонний сік – 1 ч. ложка
Сіль і перець – за смаком
Оцет – 1 ст. ложка
Приготування:
Обсмажте скибочки хліба в тостері або на сковороді.
Авокадо очистіть, видаліть кісточку і розімніть м'якоть виделкою. Додайте лимонний сік, сіль і перець.
Намажте авокадо на тости.
Закип'ятіть воду в каструлі, додайте оцет. Зменшіть вогонь до мінімуму.
Акуратно розбийте яйце у мисочку, потім обережно опустіть його у воду. Варіть 3-4 хвилини, потім вийміть шумівкою.
Покладіть яйце пашот на тост з авокадо. Приправте сіллю і перцем за бажанням.

Категорія: Новини > Споживач
Автор: Катерина МарченкоПереглядів: 1164Інші статті рубрики:
Чи можна саджати тюльпани навесні: поради та особливості посадки

Тюльпани традиційно висаджують восени, щоб вони встигли вкоренитися до зими та порадували квітами навесні. Проте, якщо ви не встигли посадити цибулини восени, їх можна висадити і навесні.
переглядів: 724
Укрзалізниця: купівля та повернення квитків знову доступні онлайн

Система онлайн-продажів Укрзалізниці відновлена в резервному форматі для придбання нових квитків на поїзди та їх повернення.
переглядів: 268
У Рівному тимчасово відключили воду на вулиці Вербовій

Сьогодні, 26 березня, з 11:11 у зв’язку з пошкодженням водопроводу тимчасово припинене водопостачання на вулиці Вербовій у будинках №24-47.
переглядів: 364
Як і коли садити цибулю навесні: корисні поради

Весняна посадка цибулі є одним із ключових етапів вирощування цього корисного овоча.
переглядів: 487