Ми у Facebook
19.05.2024, 07:40

Перший секс: що потрібно знати та як підготуватися

Перший досвід в інтимі – це те, що впливає на сприйняття сексу в майбутньому. Він може бути неприємним, якщо правильно не налаштуватися. Так, підготовка має бути. Це важлива передумова, від якої залежить, чи зумовить перший секс неприємні відчуття чи все ж не викликатиме особливого дискомфорту. Розглянемо основні аспекти, на які варто зважати тим, хто планує розпрощатися зі цнотою.

Основи сексуальної освіти: що важливо знати?

Зі сторонніх джерел багато хто в курсі, що інтим дарує неймовірну фізичну насолоду, а ще, що при першому сексі біль та кров є обов’язковими. Але по-перше, все не завжди так, а по-друге – це не все, що треба знати. 

Секс являє собою тісну взаємодію між парою, в ході якої відбувається стимуляція статевих органів. Задіяні в цьому процесі можуть бути не лише геніталії, а й руки, язик чи іграшки 18+. І так, це має бути спеціальний девайс, а не підручні предмети. Інтим магазин TALLA пропонує великий вибір іграшок 18+, засобів контрацепції та атрибутів для створенні інтимної атмосфери. 

Ще перед першим досвідом треба уточнити, що секс поділяється на 4 види:

  • вагінальний – це коли проникнення відбувається в піхву;
  • оральний – стимуляція статевих органів ротом, язиком;
  • анальний – пестощі анусу, проникнення в нього пенісом чи секс-іграшкою;
  • фінгерінг – пестощі пальцями.

Невід’ємною складовою в будь-якому з перерахованих видів інтиму є згода обох сторін. 

Крім того, про перший секс треба знати ще і те, що в такий спосіб легко поширюються венеричні захворювання. І звісно, ще одним з основних ризиків є незапланована вагітність. Про це та інші важливі питання, які варто розглянути, плануючи секс в перший раз, розповімо нижче.

Відповідний вік для початку сексуального життя

Загалом немає медичних рекомендацій щодо того, коли можна вступати в інтимну близькість. Юридично дозволеним віком для початку статевого життя є 18 років.

То коли має бути перший секс? Загалом, починати жити сексуальним життям можна з періоду, коли вже повністю розвинені та сформовані первинні і вторинні ознаки статі. 

Розуміння активної згоди в сексі

Інтимний контакт завжди має відбуватися при повній згоді партнерів. Активна згода передбачає усну домовленість. Якщо бажання зайнятися сексом не було сказано партнером, то це не є згодою, як і відсутність факту відмови. 

Ще треба обов’язково обговорити основні для першого сексу правила: табу, дії та слова, які мають зупинити партнера.

Безпечний та незахищений секс: важливість контрацепції

Ще одним обов’язковим моментом є захист. Причому думати про це мають і дівчата, навіть якщо планується перший секс з чоловіком, який має досвід. Адже ризиків більше саме для них.

Засобів захисту є багато, проте найбільш простими і водночас ефективними є бар’єрні, тобто презервативи. Серед їх переваг:

  • доступність;
  • універсальність;
  • надійність – захищають у 99% випадків.

Презервативи запобігають і небажаній вагітності, і венеричним захворюванням. 

Перерваний статевий акт, календарний метод, гормональні контрацептиви не захищають від хвороб. До того ж перші два взагалі не є надійними і при захисті від вагітності.

Як підготуватись до першого сексу

Спершу треба ознайомитися з фізіологією цього процесу. Шукати інформацію краще за все в медичних джерелах.

Також підготовка до першого сексу має включати передчасну закупівлю контрацептивів. Плюсом буде вивчення ерогенних зон партнера, методів пестощів. Прелюдія важлива, оскільки дозволяє розслабитися та налаштуватися на близькість.

Що обговорити з партнером?

Перший секс закоханих – хвилююча подія для обох. Тож, щоб не виникало непорозумінь, варто заздалегідь обговорити побажання, обрати контрацептиви, місце. Обов’язково треба погодити види інтимної близькості, допустимі пестощі і варіант відмови процесу, якщо в одного з партнерів раптом виникне таке бажання.

Чого очікувати від першого сексу

Перше, що треба усвідомити – оргазму у партнерів і еякуляції у хлопців може не бути. Це нормально, насолода прийде трохи згодом, з досвідом. 

Другий момент – під час першого сексу боляче дійсно буває, але прояви досить терпимі. Але якщо дівчина сильно збуджена, дискомфорт може бути незначним, тому дуже важливою є прелюдія. 

Також іноді може трапитися кров. Її кількість зумовлена індивідуальними особливостями жінки та кровопостачанням дівочої пліви. Про всяк випадок краще застелити ліжко додатковим шаром тканини. 

Загалом, перший секс може стати яскравим інтимним досвідом. Причому, як негативним, так і досить приємним. На те, яким саме він буде можна вплинути. Тому, щоб зменшити можливий дискомфорт і взагалі зробити цей випадок особливим, краще заздалегідь до нього підготуватися. На що зважати ми детально розписали в статті.

На правах реклами






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ