Ми у Facebook
20.05.2024, 22:33

Україна офіційно бере участь у Олімпіаді 2024

Фото: noc-ukr.org

Очільник Міністерства молоді та спорту України Матвій Бідний та президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт провели неформальну зустріч з представниками українських та іноземних медіа, де оголосили, що Україна братиме участь у Олімпіаді.
Зустріч відбулася у форматі off the record. На ній обговорили подробиці участі України в літніх Олімпійських іграх 2024 року в Парижі.

Ці ігри мають особливе значення для України, адже це можливість продемонструвати світу нашу волю та силу духу. Гасло України на Олімпійських іграх: «The Will to Win».

Цього разу для України Олімпіада — це, передусім, великий екран до світу. Ми маємо нагадати, що Україна існує, бореться і здатна перемагати. Сам факт участі під українським прапором у Парижі є великим проявом сили волі.

З початку повномасштабного вторгнення Росії загинули понад 450 українських спортсменів, серед яких і чемпіони світу. Російські окупанти знищили або пошкодили понад 500 спортивних об’єктів, включно з 15 базами олімпійської підготовки. Попри це, українські спортсмени продовжують тренуватися та виборювати ліцензії на Олімпійські ігри.

За повідомленням з офіційної сторінки Міністерства молоді і спорту.





На правах реклами