Ми у Facebook
22.05.2024, 21:10

На Рівненщині затримано чоловіка, який готував диверсії на Рівненській АЕС

Працівники СБУ встановили особу чоловіка, який планував здійснити диверсії на Рівненській АЕС. Завдяки доказам, зібраним Службою безпеки, громадянин Республіки Білорусь був засуджений на реальний термін ув’язнення.
Цей чоловік, виконуючи завдання російської військової розвідки, прибув до України для здійснення нападів на енергетичну інфраструктуру країни. Інформацію про це надали в Управлінні СБ України у Рівненській області.

Спецслужба затримала цього чоловіка у січні 2024 року, коли він намагався закріпити GPS-трекери на опорах ліній електропередач, які живлять Київську агломерацію. За допомогою цих трекерів окупанти мали намір коригувати місця ударів по об'єктах енергетики, включаючи застосування дронів-камікадзе типу Shahed.

Встановлено, що з 2014 по 2017 рік цей іноземець був членом терористичних угруповань на сході України та брав участь у бойових діях проти сил АТО. Пізніше він приєднався до приватної російської військової компанії «Вагнер», де брав участь у штурмах Бахмута та прилеглих селищ.

Після повернення до Білорусі, цьому чоловіку було доручено підготувати диверсійні акти на прикордонній території України. Після прибуття на Рівненщину з Білорусі його затримала СБУ. Суд виніс рішення про його 15-річне ув'язнення з конфіскацією майна. Він був засуджений за статтями Кримінального кодексу України: диверсія та участь у терористичній групі чи організації. Спецоперацію провели співробітники Управління СБУ у Рівненській області спільно з Держприкордонслужбою за керівництва обласної прокуратури.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини