Ми у Facebook
27.05.2024, 08:00

У лісах Рівненщини розповсюджують вакцину проти сказу

Пероральна імунізація проти сказу диких тварин на Рівненщині проводиться регулярно, адже випадки сказу в області часті.
З метою виконання Плану протиепізоотичних заходів по профілактиці основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин у Рівненській області на 2024 рік з урахуванням Закону України від 24.02.2022 року № 2102-ІX «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» за погодженням з обласною та районними військовими адміністраціями, з 22 травня цього року розпочато проведення весняної кампанії з пероральної імунізації м’ясоїдних тварин проти сказу шляхом наземного розподілу принад з вакциною.

Принади з вакциною розповсюджуються представниками районних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в області, районних державних лікарень ветеринарної медицини, Національної поліції, лісомисливського господарства, територіальних громад та користувачами мисливських угідь.

Дана робота проводиться на узліссях, з двох сторін доріг і сільськогосподарських угідь, у лісах на перехрестях доріг на території вирубок, тощо.

Принада безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із різким запахом м’ясокісткового борошна, в середині знаходиться капсула з вакциною проти сказу.

Дані заходи забезпечать створення благополучного середовища щодо захворювання на сказ серед диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника сказу.

Прохання до громадян, при виявленні принад, не брати їх руками і не переносити з місця на місце, тим більше додому. Особливе прохання застерегти своїх дітей щоб при знайденні принад з вакциною не грались нею, а тим більше не пробували її розламати.





На правах реклами