Ми у Facebook
30.05.2024, 15:33

Мешканця Рівненщини судитимуть за те, що він перевозив 9 оленів

Дарницька окружна прокуратура міста Києва направила до суду обвинувальний акт за фактом жорстокого поводження з тваринами, що полягало в умисному порушенні правил транспортування оленів, яке призвело до загибелі однієї тварини, вчиненому групою осіб (ч. 3 ст. 299 КК України).
За даними слідства, 3 квітня близько 22 години на блокпосту при в'їзді до Києва з Бориспільського шосе патрульні поліцейські зупинили автомобіль "Рено Мастер", яким керував 23-річний мешканець Рівненщини.




Під час огляду у кузові автомобіля виявили 9 парнокопитних плямистих оленів, один з яких вже був без ознак життя. Водій не мав жодних документів та дозволу на перевезення тварин.

Водій домовився з іншою особою про перевезення тварин з Сумщини на ферму в Рівненську область. Автомобіль, в якому перевозили оленів, не відповідав спеціальним правилам транспортування тварин, затвердженим постановою уряду.



На даний момент тварин, які перебували перший час у столичному зоопарку, перевезено на Рівненщину та передано в мисливське господарство.




Санкція статті передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі.

Досудове розслідування проводив слідчий Дарницького управління поліції.

За повідомленням з пресслужби Київської міської прокуратури.

Нагадаємо, ДТП на Рівненщині: Машину від удару викинуло в поле. Злетів із мосту у річку: На Сарненщині у ДТП загинуло троє людей.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ