Ми у Facebook
31.05.2024, 18:45

У Рівному стартує фестиваль «Рівненські класичні резиденції»

З 1 по 20 червня Рівненська обласна філармонія запрошує на заходи ІІ музичного фестивалю «Рівненські класичні резиденції».

Це знаковий мистецький проєкт, в рамках якого відбудеться вісім ексклюзивних імпрез, семінар і майстер-клас піаніста з Києва Ігоря Рябова, а також дві арт-події на підтримку музеїв та культурної спадщини України та Рівного.

Фестиваль розпочнеться 1 червня о 16:00 концертом «Діти-таланти», в якому візьмуть участь учні музичних шкіл Рівного спільно з академічним камерним оркестром обласної філармонії.



Цього ж дня відбудуться ще дві мистецькі події.

О 17:30 гостям фестивалю представлять виставку графічної новели «Щоденник війни. Марісель і Панна Кота рятують культурну спадщину». Авторські ілюстрації-комікси української художниці Марії Апрятової будуть експонуватися в Мистецькому цоколі Зали камерної та органної музики.


О 18:30 розпочнуться хореографічні батли «DANCE – CLASSIC» в рамках спільного проєкту обласної філармонії та громадської організації «Рівненський центр вуличних культур».



Перший фестивальний день завершиться спільним виступом переможців батлів та академічного камерного оркестру РОФ під диригуванням Ігоря Муравйова. Захід відбудеться у Саду органного залу.

Як повідомили у філармонії, метою фестивалю є відродження європейських музичних традицій Рівного та привернення уваги до сучасних мистецьких напрямків.

Проєкт об’єднає музикантів, музичних педагогів, художників, танцюристів, краєзнавців та кіномитців. Одна з імпрез відбудеться в рамках Рівненського міжнародного кінофестивалю «Місто мрії».

Читайте також:
У Рівному відбудеться грандіозний фудфестиваль "Смак Перемоги"





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини