Ми у Facebook
07.06.2024, 21:30

Хто з українців отримає збільшену субсидію влітку

У зв'язку з підвищенням тарифу на електроенергію, українцям надаватимуть збільшені субсидії на оплату житлово-комунальних послуг влітку.
Водночас деяким громадянам доведеться повернути отримані кошти.

Про це повідомляє видання "На пенсії".

Зростання тарифів на електроенергію приведе до збільшення розміру субсидій для українців, що користуються державною допомогою для оплати житлово-комунальних послуг. Для деяких громадян це може означати необхідність повернення частини отриманих субсидій.

Хто і коли отримає підвищені субсидії
Сім'ї, чиї витрати на комунальні послуги перевищують визначений урядом обов'язковий платіж, мають право на отримання субсидій. Підвищення тарифів на електроенергію, яке відбулося з 1 червня, автоматично призведе до збільшення розміру допомоги для тих, хто вже отримує субсидії. Перерахунок здійснюватиметься автоматично, і для цього не потрібно звертатися до органів Пенсійного фонду.

За даними Пенсійного фонду України, сума субсидій буде перерахована за червень, а виплати з новими розмірами допомоги українці побачать у липні.

Згідно з рішенням Кабінету Міністрів, жителі Харківської області отримають підвищені субсидії вже з червня. Це пов'язано з важкою енергетичною ситуацією в регіоні. У цьому випадку допомога на оплату електроенергії зросте в п'ять разів.

У яких випадках субсидію потрібно повернути
Влітку деяким українцям доведеться повернути отриману державну допомогу або її розмір буде значно зменшено. Зобов'язані повернути кошти громадяни у двох випадках:

Якщо в заяві або декларації було вказано неправдиву інформацію, і субсидія була призначена у більшому обсязі, ніж потрібно.
Якщо громадянин протягом 30 днів не повідомив про зміни обставин, які могли б вплинути на розмір субсидії.
У разі перевищення виплат, надмірно виплачену суму будуть утримувати поступово, не більше ніж 20% щомісячно.

Зверніть увагу на правильне оформлення документів та своєчасне повідомлення про зміни, щоб уникнути необхідності повернення коштів.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини