Ми у Facebook
12.06.2024, 16:29

У Рівному зустріли евакуаційний потяг з Донеччини

Рівненщина у середу, 12 червня, зустріла ще 30 земляків, 12 з яких — діти. В обласний центр прибув сьомий евакуаційний потяг з Донеччини.

Висадка триває лічені хвилини, тому алгоритм дій усіх служб відпрацьований до автоматизму: медики, поліцейські, рятувальники, волонтери швидко допомагають людям зійти з потяга, забирають речі та проводять до місця реєстрації.

На місці їх чекають представники влади та громадських організацій, які надають консультації, оформлюють необхідні документи та роздають продуктові набори.

Тим часом з дітками спілкуються інспектори ювенальної превенції та фахівці-психологи Головного управління Національної поліції в Рівненській області та ДСНС регіону. Уваги потребують не лише вимушено переміщені громадяни, а й домашні улюбленці, яких не залишають напризволяще і забирають із собою.



Жителів Донеччини розмістять у двох громадах Рівненського району. Наразі першочергове завдання для них — адаптація. У будь-якому випадку кожен куточок нашої держави — це Україна, і сьогодні ці люди приїхали додому. Рівненщина прийняла сьомий евакуаційний потяг з Донеччини.

У попередніх шести потягах на Рівненщину приїхало 204 людини.

В області готові й надалі приймати співвітчизників, які постраждали внаслідок війни. Наразі для цього підготовлено ще понад 400 місць.

Читайте також: Рівненщина знову прийняла евакуаційний потяг з Донеччини





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ