Ми у Facebook
16.06.2024, 11:32

Двох військових із Вараша посмертно нагородили орденами "За мужність" III ступеня

Загиблих військовослужбовців із Вараша нагороджено орденами "За мужність" III ступеня (посмертно) Владислава Борисовича Басюка та Івана Миколайовича Герасимчука.
Про це інформують у Варашській громаді.

Дружині Талайгуль Болотбеківні Акматовій, сину Таїру та доньці Дінарі вручено орден "За мужність" ІІІ ступеня Герасимчука Івана.

Іван Герасимчук народився у с. Мульчиці Вараської громади. У 2004 році закінчив ПТУ ВП РАЕС. Працював з 2004-2010 років у ЦРТУ ЕРП ВП РАЕС і донедавна у приватній компанії. На початку лютого 2023 року Івана Миколайовича було мобілізовано до лав армії для боротьби з ворогом. Служив водієм у 2 розвідувальному відділенні розвідувального взводу 421-го окремого стрілецького батальйону 141-ої окремої стрілецької бригади ЗСУ.

39-річний житель Вараша з 28 вересня цього року вважався зниклим безвісти. 11 жовтня було встановлено, що при виконанні бойового завдання солдат зазнав смертельних поранень біля населеного пункту Часів Яр Бахмутського району Донеччини.

У нашого Героя залишилися дружина та двоє дітей, мати та брат. Поховано Захисника на Алеї Героїв кладовища у с. Стара Рафалівка.



Матері Антоніні Олександрівні Басюк та батьку Борису Федоровичу Басюку вручено орден "За мужність" ІІІ ступеня.

Владислав Басюк народився у с. Сопачів Вараської громади. У 2016 році закінчив Вараський ліцей №5. Також навчався у ПТУ ВП РАЕС на слюсаря з ремонту реакторно-турбінного устаткування. Із серпня 2021 по жовтень 2023 р. працював слюсарем-ремонтником на ВП РАЕС. На початку листопада 2023 року підписав контракт із 80-ою окремою десантно-штурмовою Галицькою бригадою. Служив стрільцем-номером обслуги десантно-штурмового відділення.

Владислав 20 грудня виконував завдання з бойовими побратимами біля с. Кліщіївка Бахмутського району Донецької області. Тіло 24-річного десантника вдалося евакуювати з поля бою лише 24 грудня.

Без батька залишився маленький син. Поховано Захисника на Алеї Героїв кладовища у с. Стара Рафалівка.







На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ