Ми у Facebook
17.06.2024, 15:55

У Рівному відбудеться закриття фестивалю "Рівненські класичні резиденції"

фото moderato.in.ua

Початок завершального концерту запланований на 20 червня (четвер) о 18.30.
♦️Ольга Пасічник (сопрано, Варшава)
♦️Народний артист України Йожеф Єрминь (фортепіано, Львів)
♦️Академічний камерний оркестр РОФ, головний диригент Юрій Скрипник
♦️Спеціальна гостя – композиторка Богдана Фроляк (Львів)

У програмі:
♦️М. Лисенко
1. Садок вишневий коло хати
2. Айстри
3. Нічого, нічого
4. Мені однаково




♦️В. Барвінський
1. Ой, люлі, люлі
2. У мене був коханий, рідний край
♦️А. Дюпарк
1. Au pays où se fait la guerre
2. Le manoir de Rosemonde
3. Extase

♦️K. Шимановський «Pieśni Kurpiowskie»
1. Zarzyj-ze, kuniu
2. U jeziorecka
♦️B. Косенко

Закувала зозуленька
♦️Л. ван Бетховен
«Ah! Perfido», Op. 65 - концертна арія для сопрано з оркестром
♦️Б. Фроляк
«Присвята» для фортепіано і камерного оркестру

Ольга Пасічник – рівнянка за походженням, відома оперна і камерна співачка, солістка Польської Королівської Опери (Варшава). Більше 30 років живе і працює у Польщі. Її репертуар включає понад 50 оперних партій, в яких співачка з успіхом виступала на сценах найвідоміших оперних театрів світу. Серед них - Theatre des Champs Elysees, Opera Garnier, Opera Bastille в Парижі, Théâtre Royal de la Monnaie в Брюсселі, Teatro Real в Мадрид, Bayerische Staatsoper в Мюнхені, Komische Oper Berlin, Theater an der Wien у Відні, Grand Théâtre de Geneve в Женеві, Національні опери в Гельсінкі і Варшаві та багато інших.

Брала участь у численних ораторіальних і симфонічних концертах у відомих концертних залах майже всіх країн Європи, США, Канади, Ізраїлю, Китаю, Японії та Австралії. Співпрацює з найвидатнішими оркестрами світу.
Ольга Пасічник є лауреаткою міжнародних конкурсів в Хертогенбош (Нідерланди), імені Королеви Єлизавети в Брюсселі (Бельгія), а також Мір'ям Хелін в Гельсінкі (Фінляндія).

Два рази була номінована Міжнародним журналом «Opernwelt» на Приз за кращу роль сезону (2005 і 2010 рр.), лауреатка нагороди Мюнхенського оперного фестивалю (2006), двічі лауреатка фонографічного призу «Фридерик», нагороди «Орфей» («Варшавська осінь», 1999), нагороджена польським Золотим хрестом «За заслуги» (2001), Орденом Заслуг перед Республікою Польща (2012), золотою медаллю «За заслуги в культурі Gloria Artis» (2023) та ін. В її творчому доробку понад 60 компакт-дисків та DVD.

Ольга Пасічник неодноразово була членом жюрі Міжнародних вокальних конкурсів, серед яких конкурси ім. Станіслава Монюшка (Польща), ім. Соломії Крушельницької та головою жюрі Міжнародного вокального конкурсу ім. Василя Сліпака (Україна).

Співачка є активним промоутером української музики у Польщі та світі. Після початку повномасштабної війни в Україні разом зі своїм чоловіком Юрієм Плискою записали Біблію та серію казок українською мовою для українських дітей-біженців у Польщі.

ℹ️Йожеф Єрминь - один з найвідоміших і найвагоміших українських піаністів, Народний артист України, професор, завідувач кафедри спеціального фортепіано Львівської національної музичної академії. Артист удостоєний звання «Заслужений для польської культури». Й. Єрминь виступає як соліст та учасник камерних ансамблів в Україні, Польщі, Німеччині, Швейцарії, Бельгії, США та Канаді. У своїй виконавській діяльності найбільший акцент робить на авангардній музиці, є першим виконавцем і неперевершеним інтерпретатором багатьох творів сучасних композиторів.

Бажаний гість і постійний учасник численних міжнародних фестивалів, серед яких - «Контрасти» і «Віртуози» у Львові, «Київ Мюзик Фест» і «Прем’єри сезону» у Києві, «Варшавська осінь» (Польща), «MenhirFestival» (Швейцарія), «Схід-Захід» (Німеччина). Постійний член і голова журі міжнародних та всеукраїнських конкурсів, серед яких «Конкурс пам’яті Володимира Горовиця», «Відкритий конкурс піаністів імені Д. Задора», «Всеукраїнський конкурс імені Г. Нейгауза».

Ольга Пасічник і Йожеф Єрминь багато років співпрацюють та підтримують теплі дружні стосунки. Їхній спільний проєкт – запис «Курпівських пісень» К. Шимановського для сопрано і фортепіано на студії «Musicon» – отримав 1998 року фонографічну нагороду «Фридерик 97».

КВИТКИ: https://ticketclub.com.ua/event/6023/?session=15434

За повідомленням з Рівненської обласної філармонії.





На правах реклами