Ми у Facebook
19.06.2024, 23:10

Уродженець Рівного здобув золото на Чемпіонаті Європи

Скарбничка збірної України на чемпіонаті Європи з водних видів спорту в Белграді поповнилася ще трьома медалями. Українські плавці здобули два «золота».
Уродженець Рівного Михайло Романчук став чемпіоном Європи на дистанції 800 метрів вільним стилем з результатом 7:46.20 хв. На цій дистанції він завоював бронзу на Олімпійських іграх у Токіо-2020. Це вже дев'ята медаль спортсмена на континентальних першостях.


Фото: European Aquatics
Фото: European Aquatics


Олександр Желтяков переміг на дистанції 200 метрів на спині, встановивши новий рекорд України та особистий рекорд з часом 1:55.39 хв. Для 18-річного спортсмена, який вже має численні медалі юніорських чемпіонатів світу та Європи, це перша медаль на дорослому рівні.

Софія Лискун виборола срібло в стрибках у воду з вишки з результатом 278.10 балів, що стало її восьмою медаллю на чемпіонатах Європи.

Вітаємо наших чемпіонів та віцечемпіонку, а також їхніх тренерів! Продовжуємо вболівати за українських стрибунів у воду та плавців у Белграді. Змагання триватимуть до 23 червня.

За повідомленням з Міністерства молоді та спорту України.

Нагадаємо, у 2023 році Україна отримала першу нагороду на чемпіонаті Європи з короткого водного плавання у румунському місті Отопені. Уродженець Рівного Михайло Романчук на дистанції 1500 м вільним стилем виборов бронзу. Михайло Романчук на змаганнях “International Swimming League” 21 листопада 2020 в Будапешті (Угорщина) встановив новий рекорд Європи на дистанції 800 м вільним стилем.





На правах реклами