Ми у Facebook
22.06.2024, 10:24

В одній із громад Рівненщини прибрали звалище на вимогу інспекторів

У Гощі, Рівненського району, було ліквідовано незаконне звалище сміття
Про це інформує Державна екологічна інспекція Поліського округу.

До інспекції надійшло повідомлення про стихійне звалище, розташоване при виїзді з Гощі в напрямку села Курозвани, а також про сміттєзвалище на території Гощанської селищної ради в парку-пам'ятці садово-паркового мистецтва ім. Шевченка. Згідно зі статтями 30 та 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», органи місцевого самоврядування зобов'язані забезпечити управління побутовими відходами, контроль за ліквідацією несанкціонованих сміттєзвалищ, безпечну утилізацію відходів на своїй території, а також проведення просвітницької роботи серед населення щодо управління відходами.

Державна екологічна інспекція Поліського округу надіслала Гощанській селищній раді лист з вимогою вжити заходів для ліквідації незаконного звалища твердих побутових відходів і привести територію до належного санітарно-епідеміологічного стану.

На даний момент інспекція отримала від Гощанської селищної ради підтвердження про ліквідацію стихійних звалищ на виїзді з селища Гоща в напрямку Курозванів та в місцевому парку.





На правах реклами