Ми у Facebook
28.06.2024, 08:11

День Конституції і День пірсингу: що святкують сьогодні

Дізнайтеся, які святкові дні відзначають саме сьогодні, 28 червня.
28 червня в Україні відзначають День Конституції. Це державне свято, яке щорічно припадає на 28 червня на честь ухвалення Конституції України цього ж дня в 1996 році. Цей день є єдиним державним святом, закріпленим у самій Конституції.

Конституція України — основний закон країни, що визначає принципи функціонування представницьких, виконавчих та судових органів влади, державний устрій, права та обов’язки громадян, виборчу систему та інші важливі аспекти. Вона побудована на демократичних принципах і міжнародне співтовариство визнає її однією з найдемократичніших у світі.

Хоча через воєнний стан 28 червня не є вихідним, вшанування нашої Конституції та усвідомлення її важливості є завданням кожного з нас.

Також 28 червня святкують Міжнародний день рожевого вина. Це свято було встановлене за ініціативи Валері Руссель, власниці Châteaux Roubine і Sainte Béatrice, і припадає на останню п'ятницю червня з 2018 року. Основна мета дня — вшанування задоволення від особливого життя в Провансі, яке передбачає смакування рожевого вина, виготовленого тут.

Крім того, 28 червня відзначають День молочного шоколаду. Це свято було засноване Асоціацією кондитерів і особливо популярне в США. Молочний шоколад з'явився у 1839 році у вигляді гарячого напою, виготовленого німецькою фабрикою Jordan & Timaeus. Через 30 років швейцарський кондитер Даніель Петер винайшов спосіб зробити його твердим.

Краса чи жах: фото жінок, які не знають міри в експериментах над собою

Ще 28 червня святкують Міжнародний день пірсингу. У цей день народився Джим Ворд, який відкрив перший у світі професійний пірсинг-салон "Рукавичка". Хоча проколювання вух та носа було традицією багатьох народів протягом століть, саме Ворд зробив процес пірсингу безпечним і естетичним.

Також 28 червня відзначають Міжнародний день соціального бізнесу. Його головна мета — привернути увагу влади до проблем соціального бізнесу, які ще залишаються в суспільстві. Соціальне підприємництво включає організації, діяльність яких спрямована на створення соціальних відносин, наприклад, харчування бездомних або роздавання книг сиротам.

Про це повідомляє ТСН, tsn.ua.





На правах реклами