Ми у Facebook
28.06.2024, 17:27

Обласну психіатричну лікарню у селі Орлівка передали у державну власність

Рішення про передачу майнового комплексу Обласної психіатричної лікарні в селі Орлівка Рівненської обласної ради у державну власність підтримали 43 з 56 депутатів на сесії.
Про це йдеться на сайті Рівненської обласної ради.

На базі цієї лікарні створять Рівненську філію «Спеціальний заклад з надання психіатричної допомоги» державної установи «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров’я України».

Завдання Інституту включають наукову та практичну діяльність у сфері судово-психіатричної та судово-психологічної експертизи, надання примусової психіатричної допомоги особам із психологічними розладами та застосування примусових заходів медичного характеру. Наразі Інститут має філію в місті Дніпро.

Пацієнти, які наразі перебувають у лікарні в Орлівці, продовжать лікування. Частину корпусів перепрофілюють для примусового утримання в умовах суворого нагляду.

Внутрішньо переміщені особи, які проживають в одному з корпусів лікарні, також зможуть продовжити там проживати, як наголосив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш.

Наступним кроком у процедурі передачі стане створення комісії з приймання-передачі майна, яка формуватиме передавальні акти.

Нагадаємо, що минулого року, в рамках медичної реформи та необхідності створення мережі спеціальних закладів з надання психіатричної допомоги, Міністерство охорони здоров’я України звернулося до Рівненської обласної ради з відповідним клопотанням.





На правах реклами