Ми у Facebook
01.07.2024, 16:00

На Рівненщині солдат втік з військової частини: як його покарають

На Рівненщині солдат ЗСУ отримав 5 років ув'язнення за самовільне залишення військової частини на два місяці.
Про це повідомив zaxid.net.

Ввечері 14 вересня 2023 року мобілізований військовослужбовець залишив свою частину та вирушив додому, де проводив час за власним бажанням протягом двох місяців, а до 11 листопада його не затримали правоохоронні органи.

У суді чоловік визнав свою провину та висловив каяття. Він також заявив про бажання продовжувати службу. Обвинувачений родом з міста Дубно, що на Рівненщині, має середню спеціальну освіту та проходив службу за призовом під час мобілізації.

Суддя визнав його винним за ч. 5 ст. 407 і ч. 4 ст. 408 Кримінального кодексу України (дезертирство та самовільне залишення військової частини, а також несвоєчасне прийняття на службу без поважних причин понад три доби в умовах воєнного стану) та призначив покарання у вигляді 5 років і 1 місяця зарахування волі. Рішення може бути оскаржене в апеляційному суді.

У суді обвинувачений визнав провину і розкаявся. Він також має намір продовжити службу. Відомо, що чоловік – уродженець міста Дубно на Рівненщині, військовослужбовець за призовом під час мобілізації.





На правах реклами