Ми у Facebook
02.07.2024, 14:04

Як екс-голова обласної державної адміністрації став солдатом ЗСУ

Степан Барна: Боротися за Україну не словами, а діями!


«Держави стоять не на династії, а на внутрішній єдності і силі народу», — це слова української поетеси та діячки ОУН Олени Теліги. І таких прикладів єдності і сили нашого народу – безліч, і проявляються вони у кожному конкретному військовому, який сьогодні зі зброєю в руках боронить українську землю від російського загарбника!



Серед таких і Степан Барна, голова Тернопільської обласної державної адміністрації (2015-2019 рр.), народний депутат України 8-го скликання – один із небагатьох високопосадовців, який власним прикладом доводить, що захищати Україну – це не просто обов’язок, а найважливіша справа і завдання кожного, хто живе в нашій країні і бачить тут своє майбутнє.

З початком повномасштабного вторгнення, у лютому 2022 року, Степан Барна залишив владні кабінети та політичні трибуни, щоб стати на захист нашої країни. Будучи резервістом 10-ої окремої гірсько-штурмової бригади, на другий день після оголошення воєнного стану, він вирушив до своєї військової частини, і вже у складі бригади – на виконання бойових завдань. Київщина, Житомирщина, Донеччина… Разом з іншими військовими, Степан Барна виконує бойові завдання на найгарячіших напрямках фронту, завжди залишаючись надійним плечем для своїх побратимів.



Проте не буває війн без втрат… Коли втрачаєш не лише друзів, побратимів, однодумців, а й переживаєш особисті втрати… У цій боротьбі за незалежність і волю нашої країни загинув рідний брат Степана Барни Олег Барна. Після загибелі старшого брата, Степан міг звільнитися з війська, але він обрав інший шлях. Замість того, щоб відступити, зібрав усю свою волю в кулак та мобілізував ще більше зусиль для продовження боротьби, для помсти, для звільнення української землі від російських окупантів!

У пам’ять про брата Олега Барну мотопіхотний батальйон створив на базі зенітно артилерійського взводу позаштатний підрозділ ударних безпілотних літальних апаратів та FPV-дронів назвавши його «Барні», який щодня завдає ударів по ворогу, нищить техніку та позиції окупантів.



Степан Барна своїм особистим прикладом об’єднує людей, ресурси та зусилля для перемоги України. Пройшовши шлях від солдата до старшого сержанта він доводить, що навіть без військового досвіду можна стати справжньою підтримкою, опорою та мотивацією для своїх побратимів!

Боротьба за Україну триває, але такі особисті приклади наших воїнів підтверджують: наша перемога неминуча!








На правах реклами

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ