03.07.2024, 20:55
Штрудель з лаваша, з вишнею та горіхами
Штрудель з лаваша, з вишнею та волоськими горіхами готується дуже просто і виходить неймовірно смачним та ароматним. Хрумкий лаваш відмінно гармонує з кисло-солодкою начинкою та шматочками волоських горіхів.
Єдине в рецепті, що вимагатиме незначних зусиль, — начинка з вишні, якій потрібно буде трохи загуснути.
Продукти (на 5 порцій):
- Лаваш – 200 г
- Вишня без кісточок – 500 г
- Горіхи грецькі - 100 г
- Цукор - 150 г
- Яйце - 1 шт.
- Олія - 50 мл
- Сметана 20% - 25 г
- Крохмаль – 20 г
Покроковий рецепт
Підготуйте усі інгредієнти.
Вишню заздалегідь подрелюйте.
Сметану можна взяти будь-якої жирності.
Лаваш у краще брати прямокутний.
Вишню разом із соком відправте в каструлю.
30 мл соку відміряйте в піалі і залиште поки що осторонь.
Всипте до вишні цукор. На помірному вогні, помішуючи лопаткою, прогрійте до розчинення цукру.
Вишневий сік з'єднайте з крохмалем.
Ретельно перемішайте суміш, щоб не було грудочок. Потім додайте до вишні.
Перемішайте, доведіть до кипіння та варіть 3-4 хвилини на невеликому вогні, помішуючи. Проварена вишня має стати густішою.
Викладіть вишневу масу в миску і залиште до повного остигання.
Духовку увімкніть для розігріву до 180 градусів.
Дотримуючись відступів 3-4 см від країв, по довгій стороні лаваша викладіть широкою смужкою вишневу начинку.
Волоські горіхи дрібно подрібніть.
Вишневу начинку посипте горіхами.
У глибокій мисці з'єднайте яйце, сметану, олію.
Перемішайте.
Змастіть всю незайняту поверхню лаваша яєчно-сметанною сумішшю (велика частина суміші має залишитися).
Близькі до начинки краї загорніть до центру.
Заверніть у рулет лаваш.
Інший лист лаваша змастити яєчною сумішшю (трохи суміші має залишитися).
Зробивши від країв лаваша такі ж відступи, як для начинки, викладіть рулет із вишнею.
Рулет оберніть зі всіх боків лавашем і перенесіть на деко, застелене пергаментом.
Змастити яєчною сумішшю, що залишилася.
Поставте рулет у розігріту до 180 духовку на 15-20 хвилин (час залежить від особливостей духовки). Лаваш має зарум'янитися.
Штрудель з лаваша, з вишнею та горіхами готовий, подавати його можна відразу.
За бажання посипте рулет цукровою пудрою.
Смачного!
Продукти (на 5 порцій):
- Лаваш – 200 г
- Вишня без кісточок – 500 г
- Горіхи грецькі - 100 г
- Цукор - 150 г
- Яйце - 1 шт.
- Олія - 50 мл
- Сметана 20% - 25 г
- Крохмаль – 20 г
Покроковий рецепт
Підготуйте усі інгредієнти.
Вишню заздалегідь подрелюйте.
Сметану можна взяти будь-якої жирності.
Лаваш у краще брати прямокутний.
Вишню разом із соком відправте в каструлю.
30 мл соку відміряйте в піалі і залиште поки що осторонь.
Всипте до вишні цукор. На помірному вогні, помішуючи лопаткою, прогрійте до розчинення цукру.
Вишневий сік з'єднайте з крохмалем.
Ретельно перемішайте суміш, щоб не було грудочок. Потім додайте до вишні.
Перемішайте, доведіть до кипіння та варіть 3-4 хвилини на невеликому вогні, помішуючи. Проварена вишня має стати густішою.
Викладіть вишневу масу в миску і залиште до повного остигання.
Духовку увімкніть для розігріву до 180 градусів.
Дотримуючись відступів 3-4 см від країв, по довгій стороні лаваша викладіть широкою смужкою вишневу начинку.
Волоські горіхи дрібно подрібніть.
Вишневу начинку посипте горіхами.
У глибокій мисці з'єднайте яйце, сметану, олію.
Перемішайте.
Змастіть всю незайняту поверхню лаваша яєчно-сметанною сумішшю (велика частина суміші має залишитися).
Близькі до начинки краї загорніть до центру.
Заверніть у рулет лаваш.
Інший лист лаваша змастити яєчною сумішшю (трохи суміші має залишитися).
Зробивши від країв лаваша такі ж відступи, як для начинки, викладіть рулет із вишнею.
Рулет оберніть зі всіх боків лавашем і перенесіть на деко, застелене пергаментом.
Змастити яєчною сумішшю, що залишилася.
Поставте рулет у розігріту до 180 духовку на 15-20 хвилин (час залежить від особливостей духовки). Лаваш має зарум'янитися.
Штрудель з лаваша, з вишнею та горіхами готовий, подавати його можна відразу.
За бажання посипте рулет цукровою пудрою.
Смачного!
![](/images/bnr/happy-650-90.jpg)
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Ірина ВелігурськаПереглядів: 414солодка випічка, рецепти, Штрудель з вишнею, Штрудель з лаваша, штрудель
Інші статті рубрики:
Як вижити рівнянам у спеку: 8 практичних порад від МОЗ
![](/images/articles/2/small/1626281729.jpg)
Протягом цього тижня у Рівному спостерігатиметься аномальна спека. Температура на вулиці сягатиме 35 градусів за Цельсієм. Прості поради, як поводитися за такої погоди нагадує МОЗ.
переглядів: 1250
Козерогам - стрес: астропрогноз на вихідні
![](/images/articles/2/small/1672131433.jpeg)
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 6-7 липня.
переглядів: 263
35 хвилин і готово: рецепт запіканки з кабачками і м'ясом
![](/images/articles/2/small/1688650874.jpg)
Ця ніжна та пухка м’ясна запіканка з кабачками та томатами точно сподобається всій сім'ї.
переглядів: 264
Чим корисна лаванда і кому її приймати не можна?
![](/images/articles/2/small/1719487040.jpg)
У сезон цвітіння лаванди давайте поговоримо про корисні властивості цієї красивої та запашної квітки.
переглядів: 1121