Ми у Facebook
03.07.2024, 20:55

Штрудель з лаваша, з вишнею та горіхами

Штрудель з лаваша, з вишнею та волоськими горіхами готується дуже просто і виходить неймовірно смачним та ароматним. Хрумкий лаваш відмінно гармонує з кисло-солодкою начинкою та шматочками волоських горіхів.
Єдине в рецепті, що вимагатиме незначних зусиль, — начинка з вишні, якій потрібно буде трохи загуснути.

Продукти (на 5 порцій):
- Лаваш – 200 г
- Вишня без кісточок – 500 г
- Горіхи грецькі - 100 г
- Цукор - 150 г
- Яйце - 1 шт.
- Олія - 50 мл
- Сметана 20% - 25 г
- Крохмаль – 20 г

Покроковий рецепт

Підготуйте усі інгредієнти.
Вишню заздалегідь подрелюйте.
Сметану можна взяти будь-якої жирності.
Лаваш у краще брати прямокутний.

Вишню разом із соком відправте в каструлю.
30 мл соку відміряйте в піалі і залиште поки що осторонь.
Всипте до вишні цукор. На помірному вогні, помішуючи лопаткою, прогрійте до розчинення цукру.

Вишневий сік з'єднайте з крохмалем.

Ретельно перемішайте суміш, щоб не було грудочок. Потім додайте до вишні.

Перемішайте, доведіть до кипіння та варіть 3-4 хвилини на невеликому вогні, помішуючи. Проварена вишня має стати густішою.

Викладіть вишневу масу в миску і залиште до повного остигання.
Духовку увімкніть для розігріву до 180 градусів.

Дотримуючись відступів 3-4 см від країв, по довгій стороні лаваша викладіть широкою смужкою вишневу начинку.

Волоські горіхи дрібно подрібніть.

Вишневу начинку посипте горіхами.

У глибокій мисці з'єднайте яйце, сметану, олію.
Перемішайте.

Змастіть всю незайняту поверхню лаваша яєчно-сметанною сумішшю (велика частина суміші має залишитися).

Близькі до начинки краї загорніть до центру.
Заверніть у рулет лаваш.

Інший лист лаваша змастити яєчною сумішшю (трохи суміші має залишитися).
Зробивши від країв лаваша такі ж відступи, як для начинки, викладіть рулет із вишнею.

Рулет оберніть зі всіх боків лавашем і перенесіть на деко, застелене пергаментом.
Змастити яєчною сумішшю, що залишилася.

Поставте рулет у розігріту до 180 духовку на 15-20 хвилин (час залежить від особливостей духовки). Лаваш має зарум'янитися.

Штрудель з лаваша, з вишнею та горіхами готовий, подавати його можна відразу.

За бажання посипте рулет цукровою пудрою.

Смачного!





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини