Ми у Facebook
03.07.2024, 17:56

Медогляд перед школою без черг та зайвих довідок: МОЗ спростило правила

До уваги батьків рівненських школярів - відтепер не потрібно записуватися до декількох лікарів, стояти у чергах та збирати різні довідки. Міністерство охорони здоров'я спростило цей процес, запровадивши єдину форму медичної довідки для зарахування дитини до закладів освіти всіх рівнів.
Відтепер для вступу дитини до будь-якого закладу освіти буде видаватися уніфікована довідка № 086/о «Медична довідка (витяг з медичної картки амбулаторного хворого)».

Щоб отримати довідку № 086/о, необхідно пройти обстеження дитини у сімейного лікаря.

"Огляд включає збір анамнезу, фізикальне обстеження, перевірку наявності ознак гострої хвороби або хронічних станів, вимір зросту та маси тіла, дослідження зору, слуху, постави. Лише у разі виявлення порушень розвитку чи хвороб сімейний лікар направляє дитину до лікаря-спеціаліста", - зауважують у МОЗ.

Завдяки нововведенням процес зарахування дітей до закладів освіти став простішим, зручнішим та доступнішим. Адже пройти медичне обстеження можна в будь-який зручний час протягом року, а результати обстеження дійсні протягом року з дати проходження.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини