Ми у Facebook
03.07.2024, 21:30

Туристичний сезон на Світязі у розпалі: чим дивує цього року популярний курорт?

Без дискотек, концертів та гучних масових заходів - саме так відпочивається цього року на популярному волинському озері Світязь усім охочим. Насолодитися чистою водою, свіжим повітрям, трішки перезавантажитися від реальності сюди їдуть з різних куточків країни.
Переважають серед відпочивальників жінки, юнаки віком до 25 років та літні чоловіки. Чимало військовослужбовців приїжджають на відпочинок з сім’ями під час ротації або у вихідні дні.

На в'їзді до Шацького національного природного парку, де розташований екологічний пост «Венське», стоять представники ТЦК, які перевіряють майже кожну автівку.

Які ціни?
У селі Світязь охочі відпочити мають чималий вибір: тут розташовані сотні баз відпочинку, готелів, котеджів, садиб і приватних будинків. Ціни варіюються від кількох сотень до кількох тисяч гривень за добу на одну людину.

Родзинка цього поліського курорту - світязькі пончики: з чорницею, маком, малиною, вишнями та шоколадом тощо. Цьогоріч купити їх можна по 40 гривень за штуку. Головне вчасно помітити продавця на велосипеді. До слова, минулого року вартість була такою ж.

Якщо ж ви хочете поласувати кукурудзою - готуйте 60 грн.

На пляжах можна знайти розваги на будь-який смак для дітей і дорослих. Для дітей готують солодку вату, яка сьогодні коштує 50 гривень.
Дорослим пропонують знаменитих світязьких раків за ціною 700 гривень за кілограм.

Чи потрібен туристам дозвіл на відпочинок?
Оскільки Світязь належить до Шацької громади, яка складається з 30 сіл, 15 з яких розташовані в п'ятикілометровій прикордонній смузі, то на час військового часу питання дозволів на перебування є актуальним.
Поблизу озера Світязь бази відпочинку працюють у звичному режимі, і спеціальний дозвіл для туристів не потрібен, якщо вони не планують виходити за межі населених пунктів громади.

«До меж прикордонної смуги не входять місця масового відпочинку. Якщо особа планує перебувати на базі відпочинку, то такого дозволу їй не потрібно. Якщо ж особа планує пересуватися поза межами цих баз відпочинку чи санаторіїв, то їй потрібно отримувати такий дозвіл», — говорить речниця Волинського прикордонного загону Маргарита Вершиніна.

Дозволи для відпочивальників надають до кінця року, місцеві жителі отримують його безстроково, сказала речниця прикордонників.

Загалом на відпочинок у Шацькій громаді, в тому числі на озері Світязь, цьогоріч планують прийняти майже 100 тисяч відпочивальників.

Туристичний сезон на Шацьких озерах триває до кінця серпня. А щоб всі охочі змогли відвідати перлину Волині, перевізники пустили додаткові рейси.

Погода на Світязі
Скрін з сайту https://meteofor.com.ua/weather-svitiaz-13144/
Скрін з сайту https://meteofor.com.ua/weather-svitiaz-13144/








На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ