Ми у Facebook
04.07.2024, 16:02

Рівненський обласний краєзнавчий музей виграв грант на 300 тисяч гривень

Рівненський обласний краєзнавчий музей отримав грант від Українського культурного фонду на суму 299 тисяч гривень.
Про це інформують у Рівненській обласній раді.

Кошти підуть на розробку нового сайту, оцифрування стародруків та негативів світлин Рівного.

Гроші використають для створення нового сайту, оскільки попередній сайт музею вже морально застарів.

Крім того, музей планує оцифрувати 15 книг із фондової колекції, які є старими виданнями з Київської та Львівської друкарень (1630-1800 роки). Ці стародруки були врятовані з церков Рівненщини під час експедицій у 1970-80-х роках. Після їх оцифрування всі охочі зможуть ознайомитися зі змістом книг.

Також планується оцифрувати близько 500 негативів другої половини 60-х – кінця 80-х років. Це надасть можливість історикам та любителям історії побачити, як змінювалось Рівне за певний час, по-новому поглянути на сучасне місто і яким воно було раніше.

За словами завідувачки сектору впровадження цифрових технологій Ольги Морозової, реалізація проєкту розпочнеться 1 серпня і триватиме три місяці. На кінець вересня планується створити тестову версію нового сайту.

Довідково: створювати цифрову колекцію у музеї почали з 2011 року. За цей період було опрацьовано кілька тисяч експонатів.

Це вже другий грант від Українського культурного фонду, який отримав обласний музей за останні шість років. Перший грант був спрямований на створення музейної бази даних.











На правах реклами

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ