Ми у Facebook
04.07.2024, 16:29

На Рівненщині триває будівництво двох закладів професійно-технічної освіти

Модернізація інфраструктури професійно-технічної освіти на Рівненщині триває, завдяки залученню міжнародної технічної допомоги.

Про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін під час наради, що проходила під керівництвом Віцепрем'єр-міністр України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.

«Нагадаю, на Рівненщині реалізується два проєкти з будівництва. Перший - це «Державний навчальний заклад «Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі» в місті Рівне, де проводиться капітальний ремонт корпусу навчально-виробничих майстерень із закупівлею обладнання. Другий - Квасилівський професійний ліцей, де плануємо створити Центр професійної досконалості», - розповів Сергій Подолін.

Він також додав, що в Рівному наразі ведуться будівельно-монтажні роботи з утеплення, а незабаром розпочнуться внутрішні роботи. Завершення об'єкта планується до 1 вересня 2025 року. Окрім того, до МОН було подано пропозицію щодо будівництва переходу між центральним корпусом та переобладнаною будівлею майстерні. Це забезпечить фізичну безбар’єрність, відкриваючи доступ для маломобільних груп населення на другий поверх навчального корпусу.

У Квасилові вже на завершальному етапі виготовлення проєктно-кошторисної документації гуртожитку. Також було здійснене технічне обстеження будівлі та енергетичний аудит.

Сергій Подолін зазначив, що модернізація інфраструктури ліцею відбувається за фінансування урядом Федеративної Республіки Німеччина через Німецький банк розвитку KfW у рамках проєкту «Професійна освіта у Східному партнерстві».





На правах реклами