Ми у Facebook
06.07.2024, 08:02

Свята, іменини та прикмети 6 липня: Всесвітній день поцілунку

6 липня 2024 року – субота, 864-й день війни в Україні.


Які сьогодні іменини:
Анатолій, Антон, Валентин, Василь, Віктор, Гліб, Федір, Марта, Уляна, Юліана.

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день:

- дивилися, який сьогодні день: хмари жовтого кольору – до дощу;
- листя вже пожовкло – рано прийдуть осінь і зима;
- сильний туман від самого ранку – йде похолодання;
- зеленуватий місяць – до дощів;
- місяць білий і блискучий – буде холодно, але без опадів.

6 липня в Україні та світі святкують Всесвітній день кардіолога. Він приурочений вшануванню кардіологів та фахівців з кардіології. Хвороби серця є однією з найпоширеніших причин смерті в світі, і кардіологи відіграють важливу роль у дослідженні, діагностиці та лікуванні цих захворювань.

Також 6 липня День народження американського долара. Він присвячений вшануванню долара як національної валюти. Знак долара був придуманий американським бізнесменом Олівером Поллоком на початку квітня 1778 року. Він взяв за зразок абревіатуру монети Іспанії, яка тоді була розповсюджена в Америці. Інша версія стверджує, що символ долара був запозичений з герба Іспанії.

6 липня святкують Всесвітній день поцілунку. Історія цього свята має цікаве коріння. Вважається, що його ініціатором був дантист з Великої Британії на початку XIX століття. Він вважав, що якщо частіше цілуватися, це сприяє догляду за ротовою порожниною. Згодом, 2001 року, Організація Об’єднаних Націй офіційно затвердила це свято, надаючи йому більш романтичного контексту.

Також 6 липня Міжнародний день Дніпра. Щороку припадає на першу суботу липня. Свято присвячене найбільшій річці України. Дніпро забезпечує мільйони людей питною водою, зрошує сотні тисяч гектарів посівів, дає змогу виробляти електроенергію та є транспортною магістраллю. Ця річка має велике історичне значення: в її водах відбувалося хрещення Русі, а на її порогах панував дух незалежної козацької держави.

А ще 6 липня Міжнародний день кооперативів. Щорічно припадає на першу суботу липня. Свято було проголошено Генеральною Асамблеєю ООН з метою привернення уваги світової громадськості до кооперативів і сприяння розширенню партнерських зв’язків між міжнародним кооперативним рухом та іншими суб’єктами міжнародного права, включно з урядами та неурядовими організаціями на всіх рівнях.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ