Ми у Facebook
07.07.2024, 13:03

Жителька Рівненщини повідомила про незаконне утримання чоловіка в ТЦК на Вінниччині

Віта Тихончук, жителька Рівненщини, заявила, що її чоловіка, Андрія Тихончука, незаконно утримують працівники ТЦК на Вінниччині.
Про це вона розповіла журналістам видання "Рівне Медіа".

Згідно зі словами жінки, її чоловік разом з двома іншими чоловіками прямував на роботу до Вінницької області. 5 липня їх зупинили на блокпосту за 45 км від прикордонного села для перевірки документів.

Віта Тихончук стверджує, що працівники ТЦК почали бити чоловіків та намагалися пересадити їх в інший транспортний засіб.

— Після цього їх перевезли до кордону, щоб скласти протокол про нібито незаконну спробу перетину кордону. Вони провели ніч під вартою у прикордонників або працівників ТЦК. Там їх били, кололи невідомі речовини, змушували підписати повістки і пройти військово-лікарську комісію (ВЛК). Їм не давали ні їсти, ні пити, — розповіла Віта Тихончук.

Крім того, за її словами, у чоловіків вилучили телефони та документи. На наступний день до села Томашпіль, де їх утримували, викликали поліцію.

— Поліцейський приїхав і зателефонував мені, повідомивши, що мій чоловік там знаходиться, але не зміг його звільнити. Чоловік був побитий, ледь розмовляв. Їх просто залишили проходити ВЛК, яке вони пройшли лише за три години, — додає Віта Тихончук.

Вона повідомила, що зараз знаходиться у Тульчині і вже звернулася до поліції. Один з поліцейських сказав, що чоловіків нібито перевезли до Тульчина.

— Ми подали заяви про незаконне затримання. З ТЦК надійшли документи, що хлопців будуть направляти у військові підрозділи. Проте у самому ТЦК заперечують, що такі чоловіки у них є, — пояснює жінка.

Наразі вона не має зв’язку з чоловіком.

Журналісти видання "Рівне Медіа" звернулися до Вінницького обласного ТЦК за коментарем, проте їм порекомендували написати листа на електронну пошту.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ