Ми у Facebook
10.07.2024, 16:04

Укриття в двох найбільших лікарнях області: що буде зроблено

У двох найбільших лікарнях області, які є комунальною власністю облради, плануються значні роботи з покращення облаштування укриттів.

Про це інформують у Рівненській ОДА.

В обласній дитячій лікарні буде збудовано нове сховище під основним корпусом. Площа укриття становитиме 600 квадратних метрів, обладнаних системою вентиляції та кондиціонування, автономним джерелом живлення та водопостачанням. Важливо зазначити, що у новому сховищі не передбачені палати стаціонару, акцент буде зроблений саме на створенні безпечного простору.

Керівник лікарні Віталій Бойко розповів, що у новому сховищі зможуть перебувати мами з дітьми та медперсонал. У січні 2023 року в закладі вже було відкрито укриття, здатне вмістити до 350 людей. Там за потреби можна надавати медичну допомогу, включно з проведенням операцій.

В обласній клінічній лікарні імені Юрія Семенюка планують завершити вже існуюче укриття. За словами керівника Віктора Ткача, необхідно зробити гідроізоляцію, доробити ремонти та встановити автономне джерело живлення. Роботи розпочалися ще у 2022 році. Це те саме сховище, де розташована галерея художника Костянтина Качановського і де вже проводяться заходи.

Фінансування та умови.

Усі ці роботи стануть можливими завдяки окремій урядовій субвенції на забезпечення безпеки в медичних закладах. Лікарні, які претендують на отримання коштів, повинні виконати низку умов, серед яких багатопрофільність, співфінансування з місцевого бюджету та завершення робіт до кінця 2024 року.

Загальна вартість робіт складе приблизно 40 млн грн, які будуть поділені майже порівну між двома установами. 2/3 фінансування – це державна субвенція, решта – кошти обласного бюджету.





На правах реклами

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ