Ми у Facebook
13.07.2024, 07:40

13 липня: який сьогодні день та кого вітати з іменинами

Дінайтеся, що святкує сьогодні увесь світ!

Яке сьогодні свято:



Міжнародний день без шкідливих звичок – Відомий також як День відмови від куріння в деяких країнах, цей день має на меті підвищити обізнаність про шкоду шкідливих звичок і заохотити людей до здорового способу життя.
День державності у Чорногорії – Відзначається в Чорногорії на честь рішення Берлінського конгресу в 1878 році, яким визнавали незалежність Чорногорії.
День національної незалежності у Венесуелі – Відзначає проголошення незалежності Венесуели від Іспанії в 1811 році.
Всесвітній день рок-н-ролу – Цей неофіційний день відзначають шанувальники рок-н-ролу та рок-музиканти по всьому світу.

У кого сьогодні День народження:



Фріда Кало (1907-1954) – Мексиканська художниця, відома своїми автопортретами та яскравим стилем живопису, що поєднує елементи народного мистецтва та сюрреалізму.

Род Стюарт (1945- ) – Британський рок-музикант і співак, відомий своїм характерним голосом і успішною кар'єрою в музиці, зокрема як соліст гурту Faces і в сольній кар'єрі.

Курт Воннегут (1922-2007) – Американський письменник, автор таких відомих творів, як «Бойня номер п'ять» та «Котлета». Його книги часто містять елементи сатири і наукової фантастики.

Нельсон Мандела (1918-2013) – Південноафриканський політик і активіст, який став першим чорношкірим президентом Південної Африки і вніс значний внесок у боротьбу з апартеїдом. Хоча його день народження відзначають 18 липня, його спадщина має величезне значення для світу.

Сильвестр Сталлоне (1946- ) – Американський актор, режисер і сценарист, відомий своїми ролями в таких фільмах, як «Роккі» і «Рембо».

Роберт Вільямс (1931-1987) – Американський актор, телеведучий та комік, який здобув популярність завдяки своїм виступам на телевізії та у фільмах.

Хто святкує сьогодні іменини:



Андрій
Клемент
Бенедикт





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Відпочинок у Карпатах

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини