Ми у Facebook
16.07.2024, 12:27

Житель Рівного на замовлення ворога палив авто ЗСУ

У Рівному затримали молодого чоловіка, який підпалював автомобілі Збройних сил України на замовлення російських замовників.
За інформацією пресслужби поліції області, 22-річний мешканець Рівного, шукаючи легкий заробіток, натрапив на пропозицію в російському чат-боті, що обіцяла винагороду за підпал автомобілів, що належать ЗСУ.

В подальшому російські медіа використовували відео з підпаленими машинами, видаючи їх за атаки на автомобілі працівників ТЦК та СП, щоб створити у ворожих медіа образ українців, які нібито протестують проти мобілізації.

2 липня чоловік підпалив автомобіль Nissan Almera, що належав військовому, і одразу надіслав підтвердження вчиненого. Через кілька днів він підпалив ще один автомобіль, Nissan X-Trail, який був призначений для відправлення на передову. Вогонь також поширився на інший автомобіль.

Зловмисник пояснює свої дії терміновою необхідністю в грошах, обіцяних йому за вчинене. Однак, чи отримав він обіцяну винагороду, поки невідомо, оскільки його затримали оперативники поліції.

Чоловікові вже оголосили про підозру, і суд визначив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 242 240 грн. Він зізнався у скоєному, співпрацює зі слідством і стверджує, що не знав про те, що виконує замовлення країни-агресора. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ