Салат з кавуном: смачна ідея для легкої вечері влітку
Салат з кавуном, огірком та фетою
Складові:
- кавун;
- 2 огірки;
- ¼ червоної цибулі;
- сир фета;
- 2-3 столові ложки меду;
- 2–3 столові ложки лимонного соку чи соку лайма.
Приготування:
Кавун очистіть від кісточок і наріжте кубиками. Подрібніть сир. Наріжте огірки невеликими шматочками, а цибулю півкільцями. Змішайте кавун, цибулю, огірки та сир у салатній мисці. Окремо змішайте мед та сік лимона чи лайма для заправки. Додайте заправку в салат і добре перемішайте. Якщо потрібно, додайте ще меду або соку.
Для краси та підсилення смаку посипаємо дрібно нарубаним листям м'яти. Даємо салату з кавуном та фетою постояти в холодильнику 20 хвилин.
Салат з кавуном, руколою та фетою
Складові:
- кавун;
- сир фета;
- 210 г руколи;
- ¼ червоної цибулі;
- 2 столові ложки бальзамічного оцту;
- 2 столові ложки оливкової олії;
- сіль і свіжомелений чорний перець за смаком.
Приготування:
Добре промийте руколу під проточною водою і обсушіть паперовим рушником. В окремій мисці змішайте всі інгредієнти для заправки: оливкова олія, оцет бальзамічний, сіль і чорний перець. Кавун очистіть від насіння і наріжте кубиками. Сир подрібніть. Цибулю наріжте тонкими півкільцями. Викладіть в салатну миску кавун, руколу, цибулю, фету, салатну заправку і все добре перемішайте.
Салат з кавуном, куркою та горіхами
Складові:
- 120 г салатного міксу;
- кавун;
- ¼ склянки кедрових горіхів (можна замінити мигдаль або волоський горіх);
- сир фета;
- 1 частинка курячого філе;
- 3 столові ложки соку лимона чи лайма;
- 2 столові ложки меду;
- 2 столові ложки оливкової олії;
- ½ чайної ложки часнику;
- 3 листочки м'яти;
- свіжомелений чорний перець.
Приготування:
Поступово розподіліть по тарілках зелень. Кавун очистіть від кісточок і наріжте кубиками. Куряче філе наріжте та приготуйте на грилі. Сир подрібніть. Потім на кожну тарілку викладіть кавун, курку та сир. Посипте зверху горішками.
В окремій мисці змішайте оливкову олію, мед, сік лимона або лайма, подрібнений часник, чорний свіжомелений перець і листочки м'яти, добре перемішайте. Заправте салат та подавайте до столу.
салат, рецепт, салат з кавуном, літня вечеря, легкий салат, легка вечеря
Найкращі гриби для консервації: що обрати і як приготувати
Осінь — сезон грибів, коли лісові дари стають невід'ємною частиною української кухні. Консервація грибів — один із найкращих способів зберегти цей делікатес на зиму, щоб насолоджуватися їх смаком навіть у холодну пору року.
переглядів: 123
У вересні на гарячу лінію Рівненської ОВА надійшло понад три тисячі звернень
Протягом минулого місяця до гарячої лінії Рівненської обласної військової адміністрації надійшло 3482 дзвінки.
переглядів: 137
"Резерв+" оновили: які нові функції з'явилися у застосунку?
Міністерство оборони презентувало оновлену версію мобільного додатку "Резерв+"
переглядів: 184
Гарбузове лате зі спеціями: рецепт кавового хіта осені
Лате з гарбузи зі спеціями вже кілька сезонів є кавовим хітом осені. Різноманітні варіанти кави зі спеціями доступні в багатьох кафе. Однак якщо вам не хочеться виходити з дому, ви можете приготувати такий напій не виходячи з дому. Він не тільки підсолодить ваш день, але й ефективно зігріє.
переглядів: 184
Який офіційний курс валют 8 жовтня 2024
Сьогодні Нацбанк встановив офіційну вартість валют.
переглядів: 343