Ми у Facebook
16.07.2024, 18:08

Салат з кавуном: смачна ідея для легкої вечері влітку

Чудовий легкий салат із соковитого кавуна внесе цікаві нотки у щоденний раціон. Такий салат чудово підходить також для святкового столу, оскільки оригінальний та неймовірно смачний.
У м'якоті кавуна міститься велика кількість вітамінів групи В, РР, С, каротину та фолієвої кислоти. Також у ньому є сполуки калію, велика кількість клітковини та вуглеводів. Загалом не ягода, а мрія. А оскільки зараз сезон кавунів, ловіть добірку з дуже незвичайних, але смачних салатів.

Салат з кавуном, огірком та фетою
Складові:
- кавун;
- 2 огірки;
- ¼ червоної цибулі;
- сир фета;
- 2-3 столові ложки меду;
- 2–3 столові ложки лимонного соку чи соку лайма.
Фото: yummly.com
Фото: yummly.com

Приготування:
Кавун очистіть від кісточок і наріжте кубиками. Подрібніть сир. Наріжте огірки невеликими шматочками, а цибулю півкільцями. Змішайте кавун, цибулю, огірки та сир у салатній мисці. Окремо змішайте мед та сік лимона чи лайма для заправки. Додайте заправку в салат і добре перемішайте. Якщо потрібно, додайте ще меду або соку.
Для краси та підсилення смаку посипаємо дрібно нарубаним листям м'яти. Даємо салату з кавуном та фетою постояти в холодильнику 20 хвилин.

Салат з кавуном, руколою та фетою
Складові:
- кавун;
- сир фета;
- 210 г руколи;
- ¼ червоної цибулі;
- 2 столові ложки бальзамічного оцту;
- 2 столові ложки оливкової олії;
- сіль і свіжомелений чорний перець за смаком.
Фото: skinnytaste.com
Фото: skinnytaste.com

Приготування:
Добре промийте руколу під проточною водою і обсушіть паперовим рушником. В окремій мисці змішайте всі інгредієнти для заправки: оливкова олія, оцет бальзамічний, сіль і чорний перець. Кавун очистіть від насіння і наріжте кубиками. Сир подрібніть. Цибулю наріжте тонкими півкільцями. Викладіть в салатну миску кавун, руколу, цибулю, фету, салатну заправку і все добре перемішайте.

Салат з кавуном, куркою та горіхами
Складові:
- 120 г салатного міксу;
- кавун;
- ¼ склянки кедрових горіхів (можна замінити мигдаль або волоський горіх);
- сир фета;
- 1 частинка курячого філе;
- 3 столові ложки соку лимона чи лайма;
- 2 столові ложки меду;
- 2 столові ложки оливкової олії;
- ½ чайної ложки часнику;
- 3 листочки м'яти;
- свіжомелений чорний перець.

Приготування:
Поступово розподіліть по тарілках зелень. Кавун очистіть від кісточок і наріжте кубиками. Куряче філе наріжте та приготуйте на грилі. Сир подрібніть. Потім на кожну тарілку викладіть кавун, курку та сир. Посипте зверху горішками.

В окремій мисці змішайте оливкову олію, мед, сік лимона або лайма, подрібнений часник, чорний свіжомелений перець і листочки м'яти, добре перемішайте. Заправте салат та подавайте до столу.






На правах реклами

Відпочинок у Карпатах

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ