Ми у Facebook
18.07.2024, 13:34

Екоінспекція вимагає усунути перешкоди та впорядкувати береги річки Замчисько в Костополі

Екоінспекція вимагає від Костопільської міськради вжити заходів щодо впорядкування берегів річки Замчисько та усунення перешкод доступу до річки
Державною екологічною інспекцією Поліського округу розглянуто в межах повноважень звернення, яке надійшло через офіційний вебресурс Міндовкілля "ЕкоЗагроза", щодо засмічення прибережної захисної смуги та обмеження доступу громадян до берега річки Замчисько в міста Костопіль.

В ході розгляду вищевказаного звернення, спеціалістами Інспекції з залученням представників Костопільської міської ради провели обстеження прибережної захисної смуги річки Замчисько.

В ході перевірки зафіксували факти захаращення, розміщення побутових відходів, шин, залишків рослинності, городини вздовж всієї прибережної смуги, що є порушенням вимог статті 89 Водного кодексу України.

Також виявили перешкоджання доступу громадян до берега річки поблизу земельних ділянок по вулицях Володимирській, Соборній, Рощинських та інших шляхом встановлення металевих сіток та паркану.

Інспекцією надіслано лист до Костопільської міської ради з вимогою прийняття рішення та вжиття заходів реагування, передбачених ст. 12 Закону України «Про управління відходами» та ст. 61 Земельного кодексу України , ст. 88 Водного кодексу України.






На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ