Ми у Facebook
18.07.2024, 10:23

На Рівненщині затримали чоловіка за підпал вагона дизельного поїзда

На Рівненщині затримано 48-річного жителя Здолбунова за підозрою у навмисному підпалі вагона дизельного поїзда на території депо «Здолбунів». За словами підозрюваного, він вчинив злочин із мотивів помсти через неприязні стосунки з працівниками підприємства.
Про це інформують у Рівненській обласній прокуратурі та Поліції Рівненщини.

За процесуального керівництва Здолбунівської окружної прокуратури мешканцю міста Здолбунова Рівненської області повідомлено про підозру в умисному знищенні чужого майна шляхом підпалу (ч. 2 ст. 194 КК України).

Під час досудового розслідування встановлено, що вночі 16 липня 2024 року 48-річний чоловік, перебуваючи на території моторвагонного депо «Здолбунів», використав знайдену на місці тканину та підпалив її. У результаті сталося загоряння та пожежа вагона дизель-поїзда, який не був в експлуатації та вигорів ущент.

Підозрюваний пояснює, що у такий спосіб вирішив помститися, оскільки раніше був засуджений за скоєння крадіжок із цього підприємства.

Повідомлення про пожежу на території депо у Здолбунові надійшло до поліції 16 липня о 03:40 від рятувальників. Слідчо-оперативна група, оглядаючи місце події, вилучила необхідну слідову інформацію. Оперативники, зокрема завдяки відео з камер спостереження, з’ясували, що до злочину причетний 48-річний здолбунівчанин. Чоловік підпалив ганчірку та закинув її у вагон.

Слідчі затримали його в порядку ст. 208 КПК України. За процесуального керівництва окружної прокуратури чоловікові повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 194 КК України (умисне пошкодження майна шляхом підпалу).



17 липня 2024 року Здолбунівський районний суд задовольнив клопотання слідчого та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб із можливістю внесення застави. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 10 років.

Досудове розслідування здійснюють працівники ВП №6 (м. Здолбунів) Рівненського РУП ГУ НП в Рівненській області. Тривають необхідні слідчі дії для встановлення усіх обставин злочину.






На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ