Ми у Facebook
18.07.2024, 18:30

У Рівному військовим розширили спектр безкоштовних стоматологічних послуг

У Рівненській обласній стоматологічній поліклініці розширено спектр безкоштовних послуг для військових.
Про це повідомила пресслужба Рівненської обласної ради.

Раніше НСЗУ в межах пілотного проєкту фінансувала лише зубопротезування, виділяючи максимум 14 984 гривень на одну особу. Згідно з внесеними урядом змінами до відповідної постанови, фінансування було розширено.

"Це пов’язано з тим, що перед зубопротезуванням пацієнту зазвичай потрібно пройти лікування або видалення зуба, пломбування каналів тощо. Тепер держава покриватиме і ці витрати, збільшуючи суму до 24 952 гривень на одну особу", - зазначив голова облради Андрій Карауш.

Нагадаємо, послуга надається учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та військовослужбовцям, які ще не отримали статус УБД, але продовжують виконувати бойові завдання.

За понад місяць дії послуги із зубопротезування в обласній стоматологічній поліклініці нею скористалися 13 військових. За словами керівника закладу Валентини Сухляк, попит на послугу значний, і заклад очікував на розширення медичного пакету, який би включав лікування зубів.

Цей проєкт є пілотним в Україні та триватиме до кінця 2024 року. Після цього держава аналізуватиме процес і прийматиме нові рішення.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ