Ми у Facebook
19.07.2024, 17:22

Малосольні огірки швидкого приготування у банці

Фото ілюстративне

Невеликим огірочкам вистачить лише кілька годин, щоб просолитися і стати чудовим доповненням до будь-якого обіду. Або повноцінною закускою.
Інгредієнти:
- холодна кип'ячена вода - 500 мл
- огірки - 500 г
- часник - 2-3 зубчики
- сіль - 1 ст.
- цукор - 1 ч. л.
- гілочки кропу - 9 шт.
- чорний перець горошком - 3 шт.
- запашний перець горошком - 3 шт.
- листя смородини - 3 шт.
- листя хрону - 3 шт.
- листя дуба - 3 шт.
- гострий перець чилі - 1 шт.
- парасольки кропу - 1 шт.
- лавровий лист - 1 шт.

Кількість та маса компонентів у рецепті вказані з розрахунку на одну літрову банку.

Приготування
Скляну банку попередньо простерилізуйте та остудіть.

Листя смородини, хрону та дуба теж промийте і струсіть з них залишки води.
Огірки добре промийте і зріжте у них "кінчики" з обох боків. Гострий перець чилі також промийте. Часник очистіть та наріжте пластинами.

На дно підготовленої банки укладіть по одному листку смородини, хрону та дуба, а також три гілочки кропу та третину пластин часнику. Додайте туди парасольку кропу, лавровий лист і перець всіх видів.

Викладіть у банку половину огірків, помістивши їх по можливості вертикально. Потім покладіть на них ще по одному листку смородини, хрону, дуба та ще третину часнику. Додайте три гілочки кропу.

Помістіть в банку огірки, що залишилися, зверху покладіть часник, що залишився, і накрийте масу листям і гілочками кропу, що залишилися.

Приготуйте розсіл. Для цього в холодній воді добре розмішайте сіль та цукор.

Залийте розсолом вміст банки та закрийте її чистою пластмасовою кришкою.

Заберіть банку з огірками у холодильник на 12 годин. Після цього малосольні огірки вже можна куштувати.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини