Ми у Facebook
21.07.2024, 07:40

У Рівненській області лікарі витягли з ока чоловіка 12-сантиметрового гельмінта

У Рівненському районі 61-річний чоловік звернувся до лікарів зі скаргами на припухлість на шиї та відчуттям руху під шкірою.
Під час операції медики витягли з його ока 12-сантиметрового гельмінта, повідомляє Zaxid.net.

За даними обласного центру контролю та профілактики хвороб, 61-річний житель Рівненського району звернувся за медичною допомогою наприкінці червня.

«Чоловік відчув припухлість на шиї, яка поступово переміщалася через праву щоку, лоб і ніс до правого ока. Пацієнт також відчував рух під шкірою. Він звернувся до місцевого медичного закладу з болем у правому оці, почервонінням і сльозотечею», – йдеться у повідомленні.

Після огляду хірурги призначили операцію, під час якої витягли 12-сантиметрового гельмінта з-під кон'юнктиви правого ока. Нині пацієнт виписаний з лікарні у задовільному стані.

Це вже другий випадок підшкірного дирофіляріозу в Рівненській області за 2024 рік. У лютому захворювання виявили у мешканки Дубенського району, тоді з її вилиці витягли три фрагменти десятисантиметрового гельмінта.

Дирофіляріоз – це тканинний зоонозний гельмінтоз, що вражає як людей, так і тварин. У людей зазвичай розвивається підшкірний дирофіляріоз. Основними джерелами інфекції є собаки, коти, вовки, лисиці, бобри та плазуни. Люди заражаються через укуси інфікованих комарів і кліщів, які насмокталися крові заражених тварин. Гельмінт може жити в організмі до двох років. До групи ризику належать люди, що живуть поблизу річок і боліт, а також дачники, туристи, працівники лісового та риболовецького господарства.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ