Ми у Facebook
24.07.2024, 12:30

Який сир замість пармезану? Кілька смачних альтернатив

Пармезан, безсумнівно, є одним з найпопулярніших сортів твердого сиру. Також відноситься до продуктів сичужного типу. Його виробляють протягом багатьох століть у кількох регіонах Італії, таких як Модена, Болонья, Парма та Мантуя.
Пармезан виготовляють із сирого коров'ячого молока, для приготування 1 кг продукту потрібно 16 літрів молока. Цікаво, що молоко для виробництва найякіснішого пармезану має надходити лише від двох порід корів. Це azza reggiana i vacca rossa, які годуються лише травою та сіном із незабрудненого природного середовища.

Чи можна чимось замінити пармезан?
Справжній сир пармезан має вироблятися відповідно до дуже суворих процедур, тому наразі його виробляють лише приблизно в 500 невеликих серверних кімнатах, більшість із яких розташовані в Італії. При виробництві найякіснішого сиру важлива навіть пора року, в яку він виробляється. Мабуть, найкращий сир виходить із молока, завареного в липні-серпні. Класичний пармезан дозріває дуже довго, до трьох років, а іноді і трохи довше. З цієї причини він дуже дорогий порівняно з іншими жовтими сирами.

Чим пармезан виділяється серед інших продуктів? Перш за все, він має фруктовий, свіжий смак і дуже інтенсивний аромат. Сам сир біло-кремовий, компактної консистенції, без дірок. Пармезан має високу харчову цінність, тому його люблять їсти спортсмени та літні люди. Одним з найбільших переваг цього продукту в плані харчування є високий вміст кальцію - в 100 г сиру міститься до 1500 мг цього інгредієнта. З розвитком кулінарного мистецтва пармезан став не тільки самостійною стравою, але і відмінним доповненням до салатів, піци, пасти, соусів і лазаньї.

Недоліком цього сиру є, на жаль, його відносно висока ціна. Для людей, які піклуються про свою фігуру, недоліком цього продукту також є його висока калорійність - на 100 г сиру припадає близько 450 ккал.

Які сири можна використовувати замість пармезану?
Існує безліч сирів, схожих на пармезан, рецепт приготування яких також дуже точно визначений. Однак ви повинні знати, що більш дешевий спосіб виробництва впливає на їх якість. Наприклад, вироблений в Ломбардії сир грана падано дозріває не довше року, а корів, від яких надходить молоко, годують не тільки травою і сіном, а й силосом. Характерною особливістю цього сорту продукту є його солодкуватий смак і свіжий ніжний аромат. Сир грана падано з успіхом може замінити пармезан в різних стравах - його додають в ньоккі, песто , всі види пасти і різотто.

Заміну пармезану найкраще шукати серед інших твердих сирів. Одним із них є пекоріно, яке виготовляється з овечого молока, як випливає з назви продукту ( пекора просто означає вівця в перекладі з італійської). Найбільш класичним є сир пекоріно з Сардинії, який має дуже насичений запах. Характерною особливістю сицилійського сорту є додавання в продукт перцю, який надає сиру злегка пікантність.

Тверді голландські сири також дуже добре замінюють пармезан . Їх виробляють аналогічно італійським, і при їх виробництві дотримуються всі правила, які дозволяють вважати ці сири органічними.

Деякі гурмани стверджують, що пармезан можна замінити домашнім сиром, а саме осципеком. Звичайно, спосіб їх приготування і смак істотно відрізняються, але сир оципек, як і сир пармезан, відчувається в страві сильно. Також варто спробувати тверді сири з овечого, коров'ячого та козячого молока з різних регіонів країни, ближче до оригінального пармезану.

Чим вегани можуть замінити пармезан у своєму раціоні?
Чи можуть вегани, які не використовують у своєму раціоні жодних продуктів тваринного походження, знайти заміну пармезану, яка матиме аналогічні харчові та смакові якості? Виявляється, такий продукт існує і це дріжджові пластівці. Їх замінюють пармезаном, тому що вони мають сильний сирно-горіховий аромат. Виявляється, дріжджові пластівці є хорошим дієтичним інгредієнтом не тільки для веганів, а й для людей, які піклуються про здорове харчування. Вони містять цілий ряд харчових цінностей, які забезпечують правильне функціонування організму. Дріжджові пластівці містять дуже велику кількість вітамінів В1, В2, В3 і В8, які необхідні для метаболізму жирів, вуглеводів і білків. Крім того, дріжджові пластівці містять, серед іншого: велика кількість фолієвої кислоти, калію, магнію, кальцію, хрому та амінокислот.

Одним з найоригінальніших замінників пармезану є... очищений тертий мигдаль. Вони є більш легким і корисним компонентом дієти, ніж сир, але вони також висококалорійні.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ