Ми у Facebook
25.07.2024, 14:07

Чи треба іти на ВЛК, якщо є бронювання

Пояснили нюанси, чи потрібно іти знову на лікарську комісію, якщо вас забронювали.
Військовозобов'язаним громадянам, які мають бронювання, не потрібно проходити військово-лікарську комісію (ВЛК). Про це повідомила Валерія Ткач, заступниця директора Департаменту з розвитку електронних послуг Міністерства цифрової трансформації, під час телемарафону.

Вона зазначила, що співробітникам критично важливих підприємств та підприємств, що забезпечують потреби Сил оборони, які заброньовані від мобілізації, не потрібно проходити ВЛК, поки триває бронювання. Також їм не потрібно звертатися до територіальних центрів комплектування (ТЦК). Ткач пояснила, що такі співробітники вже пройшли всі відповідні перевірки, а інформація про бронювання відображається в застосунку "Резерв+". Вона додала, що згідно з чинним законодавством, заброньовані особи не повинні проходити ВЛК, і ці норми вже набрали чинності.

Крім того, Ткач зазначила, що для подавання документів на бронювання також не потрібно проходити ВЛК. Перевірка наявності особи в системі "Оберіг" та її трудових відносин з критично важливим підприємством проводиться без необхідності проходження ВЛК, підсумувала представниця Мінцифри.

Про це повідомляє телеканал ПРЯМИЙ.

Дізнайтеся, чи можуть дати повістку на кордоні. У Дії бронюють десятки тисяч працівників. Оновлення даних до 16 липня: кого можуть оголосити у розшук





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ